На Вінниччині суд конфіскував майно у двох розбійників та надовго запроторив їх за ґрати

Новини Вінниці / На Вінниччині суд конфіскував майно у двох розбійників та надовго запроторив їх за ґрати

Восени позаминулого року двоє рецидивістів пограбували 25-річну мешканку Барського району. До речі, один з них у той час відбував покарання на дільниці соціальної реабілітації. До злочину вони готувалися заздалегідь – знайшли жертву, розробили план нападу.

Восени позаминулого року двоє рецидивістів пограбували 25-річну мешканку Барського району. До речі, один з них у той час відбував покарання на дільниці соціальної реабілітації. До злочину вони готувалися заздалегідь – знайшли жертву, розробили план нападу. Озброївшись ножами, взявши з собою балаклави, рукавиці, скотч, яким мали зв'язати потерпілу, поїхали до неї. 

Дочекавшись ночі, злочинці підкралися до її будинку. Розбивши скло на вікні, вдерлися у помешкання. Із застосуванням сили пограбували беззахисну подолянку – забрали гроші, цінні речі. У ході слідства з'ясувалося, що матеріальні збитки склали 11 тис. грн. Затим вони сіли у автомобіль свої жертви, що стояв на подвір'ї, та зникли. Затримали їх за кілька днів.

А нещодавно цим зухвалим злочинцям суд призначив покарання.

«Вироком Вінницького міського суду Вінницької області їх визнано винним за ч. 3 ст. 187, ч. 3 ст. 289 КК України та одному із них призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією майна, а другому, який співпрацював з правоохоронними органами, призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 9 років з конфіскацією майна», – повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області.
 

Юрій Ярмощук

4 жовтня, 2018