На Вінниччині створять обласну комплексну дитячо-юнацьку спортивну школу і відсіять "липових" тренерів

Новини Вінниці / На Вінниччині створять обласну комплексну дитячо-юнацьку спортивну школу і відсіять "липових" тренерів

На чергову сесію облрали, яку Анатолій Олійник скликає 29 березня, винесено питання про створення комунального закладу „Вінницька обласна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа”. Основним завданням нової установи буде забезпечення спортивною підготовкою дітей, підлітків і молоді з різних видів спорту та підготовки спортивних резервів для збірних команд області та України.

На чергову сесію облради, яку Анатолій Олійник скликає 29 березня, винесено питання про створення комунального закладу „Вінницька обласна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа”. Основним завданням нової установи буде забезпечення спортивною підготовкою дітей, підлітків і молоді з різних видів спорту та підготовки спортивних резервів для збірних команд області та України.

Як розповів NaПарижі начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Чернявський, це дасть можливість ефективніше готуватиме спортсменів та досягатиме більше успіхів.

"Хочу відразу зауважити, що мова не йде про об'єднання. Плануємо створити абсолютно новий комунальний заклад, де буде 74 робочих місць. До школи будуть запрошені всі тренери з різних видів спорту. Насамперед, це будуть відділення спорту, які входять до ФСТ ( зокрема з карате, дзюдо, боксу, художньої гімнастики). Так, ми зможемо виконати усі нормативи щодо збереження тренерського і учнівського складу. Адже фізкультурно-спортивні товариства отримують фінансову підтримку з обласного бюджету, а комунальні заклади  - фінансування. І це суттєва різниця, адже підтримка може бути - і гривня, і мільйон ", - каже Сергій Чернявський.

За словами посадовця, школа стане своєрідним фільтром для відсіювання "липових тренерів". На роботу будуть брати тих, які дійсно мають групи дітей початкової, базової та спеціальної спортивної підготовки.

"При прийомі на роботу у новостворену школу будуть враховуватися досвід тренера і категорія. Контракт підписуватимуть із тими, хто має реальні групи вихованців. Перед тими, хто працює по сумісництву, а основним місцем роботи є посада вчителя фізичної культури, і він займається з одними й тими ж дітьми на позашкільних заняттях в школі та в ДЮСШ, буде поставлений вибір, де працювати.

Далі, мають бути різні групи. Вони мають бути. Адже у ФСТ зараз проходять перевірки, і вже бачимо, що розклад не виконується, там немає ні тренерів, ні дітей", - зауважив Сергій Чернявський.

Крім того, каже чиновник, що з тренерів, які працюватимуть на базі майбутньої "Вінницької обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи", можна буде і спитати за результати виконаної роботи.