На Вінниччині створено новий патріотичний рух - «Гідність нації»

Новини Вінниці / На Вінниччині створено новий патріотичний рух  - «Гідність нації»

Команда однодумців приєдналася до Всеукраїнського патріотичного руху «Гідність нації» та створила повноцінний вінницький осередок. Його очільником став депутат Вінницької міської ради Вадим Кудіяров.

Нарешті і Вінниччина дійшла до розуміння, що держава – це, передусім, люди, які її створюють, підтримують, надихають. Тож команда однодумців приєдналася до Всеукраїнського патріотичного руху «Гідність нації» та створила повноцінний вінницький осередок. Його очільником став депутат Вінницької міської ради Вадим Кудіяров.

 - Вадиме Ігоровичу, чому саме «Гідність нації»? Адже існує багато правих рухів, більш відомих широкій публіці…

- Все правильно. «Гідність нації» - не просто рух правого спрямування. Це – державницький рух. Тут усі учасники думають конструктивно, як укріплювати Державу, захищати і розвивати її. Саме тому він для нашої команди є найбільш актуальним сьогодні.

Очільник руху – відомий громадський діяч Володимир Тесля. Він – справжній патріот України і щодня доводить це своїми діями. Своїм прикладом показує, що дієвій людині багато що по силам. Активісти під керівництвом пана Теслі займаються просвітницькою діяльністю серед молоді, постійно опікуються побратимами на фронті і ветеранами україно-російської війни. Також він відомий як успішний спортивний функціонер – президент Ліги змішаних єдиноборств WWFC.

 – Які завдання стоятимуть перед новою організацією?

– Фактично, продовжувати вже почату справу – це державницька діяльність. Це комусь може здатися розмитим поняттям, проте тут приховані чіткі конструктивні поняття. Також йдеться про розвиток громадянського суспільства.

По-перше, про спорт і фізичну культуру.  Це дуже важливо для молодого покоління, тому ми активно працюватимемо в цьому напрямку – підтримуватимемо різноманітні спортивні клуби і громадські організації спортивного спрямування.  

По-друге – це молодіжна політика. Продовжуватимемо нашу роботу зі студентством, реалізуємо цілий ряд освітніх проектів, захищатимемо інтереси молодих людей.

По-третє, опікуватимемося патріотичним вихованням і захистом інтересів ветеранів україно-російської війни. Це зараз дуже актуальна тема.

По кожному із названих напрямків будуть діяти робочі групи, які напрацьовуватимуть план заходів та механізми реалізації. Головне, щоб наша організація приносила максимальну користь для суспільства та мала високі кількісні і якісні показники.

– Ще нещодавно ви очолювали громадську організацію «Батьківщина молода». Чому вирішили перейти до «Гідності нації»?

– Через ганебну політику керівника обласної організації ВО «Батьківщина». В знак протесту всією командою вийшли із цієї партії. За термін нашої роботи під брендом «Батьківщина молода» ми створили на Вінниччині потужний колектив, що має розгалужену структуру та осередки в навчальних закладах, містах і районах області. Для того, щоб зберегти нашу команду і далі продовжувати працювати на благо вінничан, було прийнято рішення вступити у патріотичний рух «Гідність нації» та створити його обласний осередок. Це наш щирий протест і розуміння, що за такими державниками, як Володимир Тесля, майбутнє України.

– Хто може стати членом вінницького осередку ГО «Гідність нації»?

– Закликаємо вінничан до активної співпраці. Ми відкриті для всіх. Запрошуємо охочих вступати до лав нашої громадської організації. А вінничанам, які дотичні до основних напрямків нашої роботи, пропонуємо об’єднати зусилля. Ми будемо підтримувати усі цікаві запропоновані нам ідеї.

Прес-служба вінницького осередку ГО «Гідність нації»

admin

15 жовтня, 2019