На Вінниччині стане на один коледж менше. Першим закривають медичний

Новини Вінниці / На Вінниччині стане на один коледж менше. Першим закривають медичний

З наступного року Бершадський медичний коледж закриють. Вже влітку тут не проводитиметься вступна кампанії для абітурієнтів. Щоправда нинішнім студентам залишать можливість довчитися у рідній альма-матері.

З наступного року Бершадський медичний коледж закриють. Вже влітку тут не проводитиметься вступна кампанії для абітурієнтів. Щоправда нинішнім студентам залишать можливість довчитися у рідній альма-матері. 
Проект рішення про припинення діяльності Бершадського медичного, а точніше приєднання його до Вінницького медичного коледжу імені Заболотного, підтримали депутати постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту та зайнятості населення.
Як зазначила директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації  Людмила Грабович, коледж закривають через його неплатоспроможність та відчутне зменшення студентів. Оскільки більше п’яти закладів медичного профілю, які діють на Вінниччині, забагато для області. Регіону, каже чиновниця, вдосталь і трьох.


"Він буде існувати як філіал Вінницького медичного коледжу імені Заболотного. Стан коледжу плачевний, я навіть не думала, що я потрапила до навчального закладу.  Дітей там дуже мало. На бюджетні місця Бершадський медичний коледж ще більш-менш набирав студентів, а от на контрактні - не було набору вже декілька років. Вже протягом 5 років навчальний заклад не мав у своєму спецфонді коштів для підтримки у належному стані гуртожитку і на заробітну плату викладачам, які працюють зі студентами, що навчаються на контрактній основі. Ми два роки вивчали цю ситуацію, допомагали їм, як могли, але було прийняте рішення, що в наступному році коледж не здійснювати набір студентів", - зазначила Людмила Грабович. 

 

Якщо обласні депутати проголосують за закриття коледжу, студентам, які сьогодні там навчаються, запропонують два варіанти: довчитися у стінах рідного закладу, або ж перевестися до вінницького. 

" У Вінниці є місця і в гуртожитку і вільні аудиторії", -наголосила Людмила Грабович. 

Нагадаємо, що в проекті державного бюджету на 2018 рік не передбачено фінансування на навчальні заклади I-II категорії. Таким чином, з нового року  коледжі й училища лягають на "плечі" обласного бюджету.


Саша ГРИГОРОВСЬКА