На Вінниччині спостерігається зростання захворюваності на грип та ГРВІ серед дітей

Новини Вінниці / На Вінниччині спостерігається зростання захворюваності на грип та ГРВІ серед дітей

Захворюваність на грип та ГРВІ у Вінницькій області зростає, не перевищуючи епідпоріг. Кількість хворих протягом минулого тижня серед дорослих зменшилася, однак дітей почало хворіти більше. Про це повідомив Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ.

Захворюваність на грип та ГРВІ у Вінницькій області зростає, не перевищуючи епідпоріг. Кількість хворих протягом минулого тижня серед дорослих зменшилася, однак дітей почало хворіти більше. Про це повідомив Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ.

Так, впродовж 4-го тижня 2019 року, за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 9256 осіб, серед захворілих  5257 (57%) дітей. Зниження захворюваності спостерігалося серед дорослого населення, в цей же час, захворюваність серед дітей зросла на 1%.                                  

«Захворюваність була на 23% нижчою епідемічного порогового рівня. За тиждень госпіталізовано 285 осіб в т. ч. 228 дітей. Найбільші рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались в Бершадському, Тиврівському та Хмільницькому Жмеринському районах», - повідомили в обласному лабораторому центрі МОЗ.

Циркулює на Вінниччині переважно вірус грипу типу А, зокрема штаму(H3N2).