На Вінниччині сьогодні стартує збір резервістів другої черги для територіальної оборони

Новини Вінниці / На Вінниччині сьогодні стартує збір резервістів другої черги для територіальної оборони

Відсьогодні, 5 грудня, в межах діє на Вінниччині воєнного стану в області розпочинається збір резервістів другої черги. Спочатку вони пройдуть навчання, згодом будуть залучені до територіальної оборони. Про це розповів військовий комісар Вінницького обласного військкомату Олег Вінницький.

Відсьогодні, 5 грудня, в межах діє на Вінниччині воєнного стану в області розпочинається збір резервістів другої черги. Спочатку вони пройдуть навчання, згодом будуть залучені до територіальної оборони. Про це розповів військовий комісар Вінницького обласного військкомату Олег Вінницький.

«Що стосується оперативного резерву другої черги, то є ряд заходів, які плануються з територіальної оборони. Відтак 5 грудня починаємо формувати бригади територіальної оборони. Протягом дня вони будуть сформовані. А з 6 по 11 грудня  ці бійці пройдуть комплекс навчань і підготовку у складі управління та підрозділів бригади територіальної оборони. Згодом, вони будуть виконувати завдання територіальної оборони – нести службу на блокпостах, виконувати задачі по посиленню державного кордону, патрулювання на залізних і автомобільних вокзалах, тобто у місцях найбільшого скупчення громадян», - каже Олег Вінницький.

Водночас Олег Вінницький наголосив, що обласний військовий комісаріат вже спрямував до трьох навчальних центрів Сухопутних військ Збройних сил України 400 військовозобов’язаних першої черги резерву. Чимало із них, після введення воєнного стану добровільно прибули до військкоматів за місцем військового обліку. Вони пройдуть 20-денні навчальні збори у трьох визначених навчальних центрах.

«На сьогодні область вже виконала завдання по призову першої черги резервістів. Близько 400 чоловік направлені у навчальні центри, вони вже розпочали підготовку і заплановані завдання. Ми направляємо у три центри у Львівську, Чернігівську і Житомирську області, де пройдуть 20-денні навчальні збори», – зазначив Олег Вінницький.