На Вінниччині школярі залишаться без зимових канікул через бюрократію

Новини Вінниці / На Вінниччині школярі залишаться без зимових канікул через бюрократію

В понеділок, 4 грудня, після вимушених канікул учні із школи села Агрономічне, що знаходиться в декількох кілометрах від Вінниці, вийдуть на навчання. Директор закладу Наталя Ануфрієва запевняє, що діти повернуться у теплі класи, адже саме холод змусив зробити перерву у навчанні школярів.

В понеділок, 4 грудня, після вимушених канікул учні із школи села Агрономічне, що знаходиться в декількох кілометрах від Вінниці, вийдуть на навчання. Директор закладу Наталя Ануфрієва запевняє, що діти повернуться у теплі класи, адже саме холод змусив зробити перерву у навчанні школярів. 
Мерзли учні майже два десятки років, адже під час будівництві школи була не правильно змонтувана система опалення. 

"Система опалення була не правильно змонтована. Котельня працювала, але класи не нагрівала, батареї були теплі лише знизу. Одне крило було холодне взагалі. Класи із сонячної сторони інколи вдавалося нагріти до +19  градусів тепла, в інших ситуація була гірша. На посаді директора школи я 13 років, і весь цей час зверталися разом із батьками у всі інстанції, аби нам виділили кошти, щоб переробити систему опалення", - каже Наталя Миколаївна.


Гроші на "виправлення помилки", яка морозила школярів надійшли цьогоріч. Замінювати систему опалення розпочали в жовтні. 


"Це фейк, що діти навчаються у холодних класах, - каже заступник голови облдержадміністрації Василь Броварник. -  Дійсно, було прийнято рішення відділом освіти, щоб продовжити термін осінніх канікул  для школярів, аби замінити систему опалення. Справа в тому, що надійшла субвенція на соціально-економічний розвиток. На жаль, кошти прийшли під кінець року, їх потрібно освоювати, тому що невикористані гроші повертається назад до державного бюджету". 


Щоправда, робітники не надто квапилися дати в школу тепло та освоїти державну субвенцію. 

"Роботи з реконструкції системи розпочалися 31 жовтня. В середу працівники були півдня, в четвер зробили вихідний. Батьків це і обурило, адже вони разом із дітьми вимушені сидіти дома. Тому і вирішили в ЗМІ піднімати питання гальмування, щоб хоч якось пришвидшити цей процес", -  зазначила директорка школи.


Наздоганятимуть програму 400 учнів агрономічної школи за рахунок ущільнення навчального матеріалу, а також на зимових канікулах. 

Саша ГРИГОРОВСЬКА

Саша Григоровська

29 листопада, 2017