На Вінниччині школярі займаються на уроці фізкультури в шкільному коридорі

Новини Вінниці / На Вінниччині школярі займаються на уроці фізкультури в шкільному коридорі

На Вінниччині, а саме у Черепашинецькому навчальному закладі через брак фінансування школярі не мають  спортзали. Через це. Дітлахи вимушені займатись посеред шкільного коридору.  

На Вінниччині, а саме у Черепашинецькому навчальному закладі, через брак фінансування школярі не мають спортзали. Через це дітлахи вимушені займатись фізкультурою посеред шкільного коридору.

Як повідомляє UA:Суспільне, у Черепашинцях, що у Калинівському районі на Вінниччині, через відсутність спортивної зали на уроках фізкультури займаються степ-аеробікою на спеціальній платформі в шкільному коридорі, повторюючи рухи з відеоурока. Для цього на стіні встановили телевізор.

За словами директорки школи Оксани Смук, до степ-платформ учні займалися на спортивному майданчику. Коли були сильні морози, то в школі грали в шахи та теніс.

«Питання будівництва спортзали керівництво школи підіймає щороку — проте у держави відповідь одна: "Недостача коштів. Державна політика не налаштована на побудову таких великих об'єктів коштом держави. Подавали на міністерство регіонального розвитку, ми проєкт писали й готові на співфінансування і района рада готова допомогти, й наш місцевий фермер готовий частку дати грошей», - розповідає директорка школи Оксана Смук.

Речниця міністерки освіти Ганни Новосад - до речі, сама чиновниця з Ладижина - лише зауважила, що обладнанням шкіл займається місцева громада. Заступник голови Калинівської райради Микола Господарець Суспільному підтвердив — грошей на будівництво спортзали немає...

Поки у бюджеті шукають гроші — 12 степ-платформ та кариматів, для школи закупив місцевий фермер, витратив на це понад 16 тисяч гривень. Як каже директорка школи Оксана Смук, вихід завжди можна знайти.

Ірина Заіковата

13 грудня, 2019