На Вінниччині ще одна об'єднана громада відкрила свій ЦНАП

Новини Вінниці / На Вінниччині ще одна об'єднана громада відкрила свій ЦНАП

На Вінниччині сьогодні, 20 березня, в Калинівській ОТГ відкрився ЦНАП, створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою". "Прозорий офіс" на шість робочих місць знаходиться у місті Калинівка на першому поверсі тамтешньої районної державної адміністрації.

На Вінниччині сьогодні, 20 березня, в Калинівській ОТГ відкрився ЦНАП, створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою".

"Прозорий офіс" на шість робочих місць знаходиться у місті Калинівка на першому поверсі тамтешньої районної державної адміністрації.

Місцевим жителям (20507 чол.) тут надаватимуть 141 види адміністративних послуг. Зокрема, і найбільш запитувані - паспортні, соціальні, земельні послуги, а також реєстрація жителів, бізнесу та нерухомості.

Працюватиме ЦНАП: понеділок, вівторок, середа, п’ятниця з 8.00 до 16.00 год, у четвер з 8.00 до 20.00, без перерви на обід; у субота з 9.00 до 12.00.Неділя – вихідний.

Загалом створення ЦНАПу обійшлося у 347219,13 грн, з яких "U-LEAD" надав 299839,67 грн, а калинівська міська рада – 47379,46 грн.

Наразі на Вінниччині ЦНАПи створено у чотирьох ОТГ. Калинівський  - п'ятий.  До ОТГ входить 5 населених пунктів: м.Калинівка, селище Рівнинне, село Прилуцьке, селище Друга Калинівка, село Дружелюбівка.

Для довідки: В рамках початкової фази з покращення якості надання адміністративних послуг Програми U-LEAD заплановане відкриття 26 ЦНАПів у ОТГ України. Найкращі практики, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в пілотних громадах, будуть застосовані до всіх ЦНАПів, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази. Це приблизно 600 центрів надання адмін послуг до кінця 2020 року.

Програма "U-LEAD з Європою" спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Саша Григоровська

20 березня, 2018