На Вінниччині селяни самотужки затримали розбійника, який забрав гроші «на похорон» у пенсіонерки

Новини Вінниці / На Вінниччині селяни самотужки затримали розбійника, який забрав гроші «на похорон» у пенсіонерки

Якщо раніше по будинках пенсіонерів на Вінниччині злодії ходили вночі та в темряві зникали з крамом стареньких, то випадок, який стався 30 серпня в селі Гунча Гайсинського району вказує на надмірну зухвалість зловмисника. Людина близько 11.30, погрожуючі місцевій мешканці ножем, відібрала заощадження «на похорон». Чоловіка затримали селяни.

Якщо раніше по будинках пенсіонерів на Вінниччині злодії ходили вночі та в темряві зникали з крамом стареньких, то випадок, який стався 30 серпня в селі Гунча Гайсинського району вказує на надмірну зухвалість зловмисника. Людина близько 11.30, погрожуючі місцевій мешканці ножем, відібрала заощадження «на похорон». Чоловіка затримали селяни.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, зловмисник зайшов до будинку і приставив ніж до 81-річної жінки. З переляку вона віддала конверт з 2 тисячами гривень, які зберігала на «останній шлях». З грішми «гість» вибіг з хати.

Нападника затримали селяни біля сільського магазину. Двоє чоловіків міцно тримали його до приїзду поліції та передали правоохоронцям.

За ознаками ч.3 ст.187 КК України (розбій) відкрито кримінальне провадження. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна. Знаряддя злочину вилучено. Підозрюваного тримають в ізоляторі тимчасового тримання.

Макс Мельник

31 серпня, 2019