На Вінниччині селянка перетворила город на плантацію коноплі, з якої збиралася виготовляти «косметичні засоби»

Новини Вінниці / На Вінниччині селянка перетворила город на плантацію коноплі, з якої збиралася виготовляти «косметичні засоби»

Масштабний посів коноплі виявили в селі Кинашів, що в Тульчинському районі. На території обійстя 49-річної тамтешньої жительки оперативники виявили 1053 цих наркотичних рослин. Ця селянка пояснила, що створила цю плантацію, аби забезпечити себе косметичними засобами для обличчя.

Масштабний посів коноплі виявили в селі Кинашів, що в Тульчинському районі. На території обійстя 49-річної тамтешньої жительки оперативники виявили 1053 цих наркотичних рослин. Ця селянка пояснила, що створила цю плантацію, аби забезпечити себе косметичними засобами для обличчя. Їх вона ніби збиралася самотужки виготовляти саме з подрібненої та висушеної коноплі.

Сушила ж ці рослини на горищі будинку, затим роздрібнювала й складала у велику каструлю. У її будинку знайшли 10 кг «трави», пакетики для її розфасовки, сучасні електронні ваги, а також дробарку. 

Нашій землячці загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна. Правоохоронці вбачають у її діях ознаки злочинів, що підпадають під ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та ч. 2 ст. 307 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Про це повідомив відділ комунікації поліції Вінниччини.


 

Юрій Ярмощук

18 червня, 2018