На Вінниччині резервісти другої черги почали проходити бойовий вишкіл, відновлюють навики з вогневої і тактичної підготовки

Новини Вінниці / На Вінниччині резервісти другої черги почали проходити бойовий вишкіл, відновлюють навики з вогневої і тактичної підготовки

У зв’язку із введенням воєнного стану на Вінниччині активно почали проводити збори для резервістів і військовозобов'язаних , аби у разі необхідності бути готовим до відбиття збройної агресії.

У зв’язку із введенням воєнного стану на Вінниччині активно почали проводити збори для резервістів і військовозобов'язаних, аби у разі необхідності бути готовим до відбиття збройної агресії. Вінничани проходять вишкіл на двох базах.

Сьогодні, 7 грудня, у резервістів другої черги, які ввійшли до управління 120 бригади територіальної оборони, що дислокується у Вінниці, в рамках зборів почалися навчання із вогневої і тактичної підготовки. Із базового табору майже 350 військових відправилися на полігон у Тютьки, де будуть навчальні стрільби. Загалом, за словами військового комісара Вінницького обласного військкомату Олега Вінницького, збори триватимуть до 11 грудня, після них призванні вінничани роз’їдуться по домівках. Бойовий вишкіл триватиме сім днів, займатися резервісти тактичною військово-медичною підготовкою, рота протидиверсійної боротьби також проходитиме спеціальну підготовку.

«Тут військовозобов’язані оперативного режиму другої черги, серед них є і ті, які виконували завдання в зоні проведення АТО, і які не залучилися до бойових дій. З 8 по 11 вони виконуватимуть завдання з територіальної оборони на території області. Це охорона і оборона державного кордону, посилення несення служби на блокпостах, авто- і залвокзалах, охорона державних об’єктів та військових об’єктів. Також передбачається забезпечення дотримання правового режиму воєнного стану. Але це будуть навчальні заходи», - наголосив Олег Вінницький.

Резервістам видали військову форму, зброю. Весь час навчання держава забезпечує їх харчуванням, проживають люди на базовому таборі, який створили на базі колишнього профтехучилища. Військовий комісар зазначив, що з комплектуванням узагалі ніяких проблем немає.

«Всі з’явилися з тих, кого викликали до військкоматів, навіть надлишок був. Люди вмотивовані, в них горять очі, знають, для чого прийшли і що їм робити. Це не перші збори, з 2015 року ми щороку їх проводимо. І люди, які тут присутні, хто вдруге, а хто й учетверте залучається. Зараз вони відновлять свої військові навички, згадають», - уточнив Олег Вінницький.

Відвідав резервістів територіальної оборони і голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

«Завдання, яке стоїть, – це протягом найкоротшого часу пройти злагодження, відпрацювати практичні механізми взаємодії і забезпечити виконання тих завдань, які будуть поставлені перед загонами територіальної оборони. Дякую за ваше рішення, що ви розумієте, для чого це все  потрібно. Ситуація достатньо не проста у країні. Тому перед нами стоїть серйозне завдання, ми повинні зрозуміти прості речі, що насправді від кожного з нас залежить спокій в наших сім’ях і в наших домівках і можливість дивитися впевнено у завтрашній день», - зазначив Валерій Коровій.

Загалом на Вінниччині подібний підрозділ сформований і в Козятині. Вчора, 6 грудня, 290 резервістів, які входять до складу 173 окремого стрілецького батальйону територіальної оборони, з Козятинського району було направлено для проходження навчання на базі Глуховецької ОТГ.

Новини Вінниці / На Вінниччині резервісти другої черги почали проходити бойовий вишкіл, відновлюють навики з вогневої і тактичної підготовкиНовини Вінниці / На Вінниччині резервісти другої черги почали проходити бойовий вишкіл, відновлюють навики з вогневої і тактичної підготовкиНовини Вінниці / На Вінниччині резервісти другої черги почали проходити бойовий вишкіл, відновлюють навики з вогневої і тактичної підготовкиНовини Вінниці / На Вінниччині резервісти другої черги почали проходити бойовий вишкіл, відновлюють навики з вогневої і тактичної підготовкиНовини Вінниці / На Вінниччині резервісти другої черги почали проходити бойовий вишкіл, відновлюють навики з вогневої і тактичної підготовкиНовини Вінниці / На Вінниччині резервісти другої черги почали проходити бойовий вишкіл, відновлюють навики з вогневої і тактичної підготовкиНовини Вінниці / На Вінниччині резервісти другої черги почали проходити бойовий вишкіл, відновлюють навики з вогневої і тактичної підготовкиНовини Вінниці / На Вінниччині резервісти другої черги почали проходити бойовий вишкіл, відновлюють навики з вогневої і тактичної підготовкиНовини Вінниці / На Вінниччині резервісти другої черги почали проходити бойовий вишкіл, відновлюють навики з вогневої і тактичної підготовкиНовини Вінниці / На Вінниччині резервісти другої черги почали проходити бойовий вишкіл, відновлюють навики з вогневої і тактичної підготовки