На Вінниччині провайдер транслював «Russia Today» та інші російські пропагандистські канали

Новини Вінниці / На Вінниччині провайдер транслював «Russia Today» та інші російські пропагандистські канали

Співробітники Служби безпеки України спільно з Департаментом кіберполіції припинили трансляцію російських телеканалів, які транслював один з інтернет-провайдерів Вінниччини.

Співробітники Служби безпеки України спільно з Департаментом кіберполіції припинили трансляцію російських телеканалів, які транслював один з інтернет-провайдерів Вінниччини.

За даними прес-служби СБУ, оперативники спецслужби встановили, що приватне підприємство без відповідної ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення надавало своїм абонентам програмну послугу IPTV.

До речі, серед телеканалів, що пропонували глядачам, були заборонені для трансляції на території України російські пропагандистські канали, зокрема «Russia Today».

Крім того, силовики задокументували ретрансляцію провайдером низки телевізійних каналів без відповідних угод з власниками авторських і суміжних прав. У результаті їм нанесено збитки у розмірі декількох сотень тисяч гривень.

Наразі відкрито кримінальнальне провадження за ч. 3 ст. 176 ККУ (Порушення авторського права і суміжних прав). Проведено санкціоновані слідчі дії в офісі приватного підприємства та виявлено технічне обладнання, яке, за попередніми висновками експертів, використовувалось для ведення протиправної діяльності. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.