На Вінниччині прокурор передумав продовжувати запобіжний захід меру Бровку, якого підозрюють у хабарництві

Новини Вінниці / На Вінниччині прокурор передумав продовжувати запобіжний захід меру Бровку, якого підозрюють у хабарництві

У понеділок, 8 квітня, завершився термін відсторонення від посади міського голову Могилева-Подільського Петра Бровка, якого підозрюють у хабарництві. Відповідно до рішення Вінницького міського суду, від 18 лютого, на роботу мер не ходив 60 діб. Перед цим, на День закоханих, 14 лютого, суд відправив мера Могилева-Подільського Бровка на два місяці під нічний домашній арешт.

У понеділок, 8 квітня, завершився термін відсторонення від посади міського голови Могилева-Подільського Петра Бровка, якого підозрюють у хабарництві. Відповідно до рішення Вінницького міського суду, від 18 лютого, на роботу мер не ходив 60 діб. Перед цим, на День закоханих, 14 лютого, суд відправив мера Могилева-Подільського Бровка на два місяці під нічний домашній арешт.

У прокуратурі нібито мали наміри продовжити строки, однак «передумали».

«До Вінницького міського суду Вінницької області 3 квітня 2019 року надійшли клопотання про продовження строків запобіжного заходу та відсторонення від посади щодо підозрюваного. Однак 4 квітня 2019 року прокурор звернувся до судді із проханням про залишення без розгляду вказаних клопотань. Зважаючи на зазначені обставини, слідчим суддею Вінницького міського суду Вінницької області 5 квітня 2019 року було винесено ухвалу, якою клопотання прокуратури про продовження строків запобіжного заходу та відсторонення від посади мера залишено без розгляду», - повідомили у прес-службі суду.

Нагадаємо, за версією слідства, користуючись службовим становищем, мер Петро Бровко начебто домовився з начальником земельного відділу про отримання неправомірної вигоди у розмірі 15 000 доларів від чоловіка, аби виділити йому земельну ділянку під забудову. У свою чергу, майбутнім забудовником частину коштів на загальну суму 7,5 тисяч доларів уже було передано за призначенням.