На Вінниччині правоохоронці здійснили низку обшуків

Новини Вінниці / На Вінниччині правоохоронці здійснили низку обшуків

Протягом минулої доби на території Бершадського, Жмеринського та Чернівецького районів працівники поліції здійснили низку обшуків. Шукали зброю та боєприпаси. Відвідали кілька обійсть й дещо знайшли.

Дехто з наших земляків чомусь не хоче позбутися небезпечних речей, від яких, як відомо, можуть виникнути лише неприємності. Зокрема, навіть можна потрапити на кілька років за грати.

Протягом минулої доби на території Бершадського, Жмеринського та Чернівецького районів працівники поліції здійснили низку обшуків. Шукали зброю та боєприпаси. Відвідали кілька обійсть й дещо знайшли. «Рекордсменом» виявився 54-річний житель села Кудіївці, що на Жмеринщині. У себе вдома він зберігав півкіло пороху та півтисячі набоїв – до бойової та мисливської зброї. Для чого так багато патронів селянину – з'ясовують слідчі.

А в Чернівецькому районі 42-річний чоловік під ліжком тримав півсотні набої для бойової автоматичної зброї. На запитання, звідки вони з'явилися у нього, селянин швидко дав відповідь, мовляв, випадково натрапив на них на сміттєзвалищі й вирішив забрати додому.

Майже півсотні 5,6 мм набоїв зберігав й 56-річний мешканець села Джулинка. Щоправда, не під ліжком у спальні, а в одному з кутків літньої кухні.

Ці набої перевірять експерти. А їх власників чекає суд. Як повідомив відділ комунікації поліції Вінниччини, кримінальні провадження відкриті за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Вкотре нагадаємо, що за таке правопорушення можна на 7 років потрапити у виправну колонію.
 

Юрій Ярмощук

7 вересня, 2018