На Вінниччині потужно готуються до відзначення 28-ї річниці незалежності України

Новини Вінниці / На Вінниччині потужно готуються до відзначення 28-ї річниці незалежності України

У Вінниці в конференц-залі обласної державної адміністрації провели засідання організаційного комітету з підготовки до відзначення на Вінниччині 28-ї річниці незалежності України. На святі вінничат та гостей міста очікують флешмоб, фестиваль сучасного українського оркестру, хода Почестної варти Вінницького гарнізону та багато цікавинок, як то кажуть на будь-який колір та смак

У Вінниці в конференц-залі обласної державної адміністрації провели засідання організаційного комітету з підготовки до відзначення на Вінниччині 28-ї річниці незалежності України. На святі вінничан та гостей міста очікують флешмоб, фестиваль сучасного українського оркестру, хода Почестної варти Вінницького гарнізону та багато цікавинок, як то кажуть на будь-який колір та смак.

Як повідомили на сайті Вінницької ОДА, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації Валерія Коровія «Про відзначення на Вінниччині 28-ї річниці незалежності України» № 511 від 12 липня 2019 року було утворено склад організаційного комітету з підготовки заходів, що відбудуться в області з нагоди головного державного свята.

Як зазначив головуючий оргкомітету, заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк: «Традиційно, 15 липня, на оргкомітеті зібралися вінничани, які причетні до злагодженого та якісного проведення урочистостей. Найбільше заходів у місті відбудеться саме напередодні свята - 23 серпня 2019 року. Окрім покладання квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні і Меморіалу Слави, в  Вінницькій обласній філармонії імені Миколи Леонтовича пройдуть урочисті збори за участю військових, учасників АТО, ветеранських організацій, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, духовенства. В ході урочистостей відбудеться вручення державних нагород».

Заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Іван Педорук розповів присутнів про заплановані заходи більш детально.

Отже, відзначення в області 28-ї річниці незалежності України включатиме в себе безліч різноманітних заходів. А саме: підняття Державного прапору України, покладання квітів до Меморіалу Слави та пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні й воїнам АТО на Європейській площі міста, молодіжний патріотичний флешмоб, проходження Почесної варти Вінницького гарнізону і Військового оркестру, офіційні прийоми закордонних делегацій, фестиваль сучасного українського мистецтва «Подільська пектораль», традиційний марафонний концерт «Молодь – майбутнє України», виставка світлиць «Вишивана доля Вінниччини», виставка короваїв і дідухів за участю всіх районів області, інші культурно-мистецькі заходи. Окрім цього, о 9-їй годині ранку 24 серпня в усіх храмах Вінниці та області  відбудеться Молебень за Україну.

Як повідомила заступник директора департаменту культури Вінницької міськради Ольга Дернова, на території Вінницької об’єднаної територіальної громади святкування розпочнеться 22 серпня із презентації історичного інформаційного проекту про Вінницький козацький кінний похід. На головній площі міста розташується виставка, де всі охочі зможуть дізнатись, як наші земляки брали участь в даному поході. Саме цей історичний проект розпочне цикл заходів по святкуванню Дня незалежності.

23 серпня, вже традиційно, на ганку Вінницької міської ради відбудеться підняття державного прапора. Після цього офіційно розпочинається святкування Дня незалежності України

У свою чергу, директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації Володимир Мережко повідомив, що іноземні делегації, запрошені на Вінниччину для святкування Дня незалежності України, прибудуть 21 серпня. З  22 по 24 серпня відбудуться офіційні зустрічі керівництва області та міста із іноземними делегаціями.

«Відзначення на достойному рівні головного свята держави - Дня незалежності України - це наше з вами головне завдання. Я наголошую на необхідності зваженого і відповідального підходу до організації святкування», - зауважив Ігор Івасюк.

Новини Вінниці / На Вінниччині потужно готуються до відзначення 28-ї річниці незалежності УкраїниНовини Вінниці / На Вінниччині потужно готуються до відзначення 28-ї річниці незалежності УкраїниНовини Вінниці / На Вінниччині потужно готуються до відзначення 28-ї річниці незалежності України