На Вінниччині поліція стріляла і "драматично" переслідувала тракториста, якого знайшли через кілька годин біля магазину

Новини Вінниці / На Вінниччині поліція стріляла і "драматично" переслідувала тракториста, якого знайшли через кілька годин біля магазину

Неподалік Хмільника Вінницької області, аби зупинити тракториста, якого підозрювали у скоєнні ДТП, правоохоронці застосували табельну зброю. «Гарячою» було і саме переслідування трактору.

Неподалік Хмільника Вінницької області, аби зупинити тракториста, якого підозрювали у скоєнні ДТП, правоохоронці застосували табельну зброю. «Гарячим» було і саме переслідування трактора.  

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, 16 листопада у поліцію повідомили, що неподалік села Сьомаки Хмільницького району сталося ДТП. Постраждала місцева жителька, яка з велосипедом йшла по ґрунтовій дорозі. Жінку збили трактором. Отримані нею ушкодження виявились незначними.

На місце події виїхав екіпаж сектору реагування патрульної поліції Хмільницького відділення поліції. Під час оформлення дорожньо-транспортної пригоди 60-річний тракторист «психанув». Він завів трактор та почав тікати полем.

Один з працівників поліції заліз на плуг, причеплений до трактора, та намагався дістатися кабіни, але водій зіштовхнув поліцейського з транспортного засобу. Правоохоронці припустили, що тракторист трохи «хильнув». Аби його зупинити, поліцейський зробив кілька пострілів по колесах трактора. Не подіяло.

«Переслідування» згодом дало результат. За кілька годин у селі Чернятинці поліцейські затримали тракториста біля магазину. Як з’ясувалось, той покинув трактор у лісосмізі, де техніка застрягла у багні. Пішки чоловік прийшов додому, після чого сів за кермо свого мікроавтобуса та поїхав у магазин. І це у той час, коли майже вся хмільницька поліція через зухвалу поведінку його розшукувала… 

Підсумуємо. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння чоловіка притягнуто до адмінвідповідальності згідно ст.130 КУпАП. Проте факт сп’яніння не було підтверджено. Також на тракториста склали адмінматеріали за вчинення ДТП та керування транспортним засобом без документів.

Крім адміністративної, водію доведеться нести кримінальну відповідальність відповідно до ч. 1 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та. ч.2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу).  Правопорушнику загрожує відповідальність у вигляді  позбавлення волі терміном до 2 років.