На Вінниччині почали працювати 8 окружних виборчих комісій. Не всі змогли провести засідання з першого разу

Новини Вінниці / На Вінниччині почали працювати 8 окружних виборчих комісій. Не всі змогли провести засідання з першого разу

Центральна виборча комісія утворила окружні виборчі комісії. Відповідно до постанови ЦВК на території Вінницької області 18 лютого створено 8 ОВК. Перші засідання ОВК зобов’язані провести не пізніше другого дня після її утворення.

Центральна виборча комісія утворила окружні виборчі комісії. Відповідно до постанови ЦВК, на території Вінницької області 18 лютого створено 8 ОВК. Перші засідання ОВК зобов’язані провести не пізніше другого дня після її утворення.

За даними спостерігачів ОПОРИ, лише шістьом ОВК Вінниччини вдалося впоратися з цим завданням і провести засідання вчасно. Це ОВК №12 (місто Вінниця), №13 (місто Калинівка), №14 (місто Жмеринка), №15 (місто Шаргород), №16 (місто Ямпіль) та №17 (місто Ладижин).

Щоправда, засідання ОВК №16 відбулося 19 лютого, на ньому були присутні та склали присягу 23 члени ОВК. Голова ОВК від кандидата на пост президента Олега Ляшка Людмила Міщенко повідомила, що одна особа, яка входить до складу комісії і мала прийняти присягу, відсутня через поважну причину. Тож на думку спостерігачів ОПОРИ, через помилкове розуміння членами ОВК вказаної норми Закону, присягу прийняло менша за необхідну кількість членів (на 1 особу).

Ще дві окружні виборчі комісії №11 (Вінниця) та №18 (місто Іллінці) розпочали свої засідання вчасно, але змушені були зробити перерву, аби необхідна для повноважності комісії кількість членів склали присягу, як того вимагає виборче законодавство.

Під час першого засідання ОВК №11, що відбулося 19 лютого, були присутні 23 члени виборчої комісії з 36. Відповідно до закону, присягу мали скласти 24 члени комісії, тому була зроблена перерва у засіданні до 20 лютого, після чого присягу склали 24 члени ОВК.

Подібна ситуація склалась і з ОВК №18, засідання якої було проведено 19 лютого. На засіданні були присутні 22 особи із 36, тому була оголошена перерва до 20 лютого, після чого склали присягу 25 членів комісії.