На Вінниччині почали готувати план перспективного розвитку територій на найближчі три роки

Новини Вінниці / На Вінниччині почали готувати план перспективного розвитку територій на найближчі три роки

Сьогодні, 6 грудня, під час Ради регіонального розвитку області голова ОДА Валерій Коровій заявив, що Вінниччина приступає до підготовки плану перспективного розвитку території на 2019-2021 роки. За дорученням президента Петра Порошенка кожна громада повинна визначити свої переваги і пріоритети, на основі яких у дорожніх картах населених пунктів зокрема і області загалом будуть визначені першочергові об’єкти, які слугуватимуть маркерами розвитку.

Сьогодні, 6 грудня, під час Ради регіонального розвитку області голова ОДА Валерій Коровій заявив, що Вінниччина приступає до підготовки плану перспективного розвитку території на 2019-2021 роки. За дорученням президента Петра Порошенка кожна громада повинна визначити свої переваги і пріоритети, на основі яких у дорожніх картах населених пунктів, зокрема і Вінницької області загалом, будуть визначені першочергові об’єкти, які слугуватимуть маркерами розвитку.

«Ми сьогодні робимо старт обговорення програми регіонального розвитку Вінницької області на найближчі три роки. Вона буде складатися із програм розвитку міст обласного значення, ОТГ, сіл, селищ, районів. Все має бути вкомпоноване для того, щоб реалізовуючи план ми могли використовувати ресурси державного фонду регіонального розвитку, міжнародних програм, субвенцій з державного бюджету. Все це має бути гармонізовано з програмою, яку ми маємо затверджувати», - наголосив Валерій Коровій.

Крім того, наявність плану Вінницької області і у всіх громадах підвищить інвестиційні перспективи для територій. Хоча варто зазначити, що Вінниччина є лідером в Україні по інвестиційній активності.

 «За підсумками трьох кварталів динаміка приросту інвестицій у Вінницькій області склала +42%, порівнюючи із відповідним періодом минулого року. Це при тому, що торік Вінницька область, також була лідером по інвестиціям», - наголосив очільник Вінницької ОДА.

Крім того, під час Ради регіонального розвитку Валерій Коровій акцентував увагу на досягненнях, які незважаючи на складний час, в якому живе держава, вдалося досягнути. Йти в перед попри труднощі та розвивати свої території вдається і завдяки бюджетній децентралізації.

«За чотири роки бюджети розвитку місцевих бюджетів Вінницької області виросли з 500 мільйонів гривень до 3 мільярдів 300 мільйонів гривень. Почали відбуватися глибинні зміни в рамках бюджетної децентралізації. Нам вдалося зробити низку заходів та проектів. Завдяки підтримці Уряду вдалося ввести в експлуатацію хірургічний корпус лікарні Пирогова. Мало хто вірив, що це стане реальністю. А на сьогодні це один з найкращих хірургічних комплексів в Україні. І це лише початок. Бачимо зміни в дитячій обласній лікарні, Подільському регіональному центрі онкології. Цьогоріч здали в експлуатацію три довгобуди. Це школи, які будувалися по 30 років. Створено 22 опорних школи», - зазначив Валерій Коровій.

Акцентував увагу очільник Вінниччини і на внутрішніх, об’єктивних викликах перед регіоном, зокрема скорочення упродовж періоду незалежності чисельності населення, особливо у сільській місцевості, що відображається на різних сферах діяльності.

«Найбільша проблема, що ми не звертали увагу на ті глибинні диспропорції, які в нас відбуваються в сільській місцевості. За 27 років незалежності населення Вінницької області скоротилося більш ніж на 300 тисяч жителів. Кількість дітей шкільного віку скоротилася на 100 тисяч. Це питання не тільки демографічного стану. Нам потрібно дати відповідь - що робити із старіючим населенням, в який спосіб розвивати інфраструктуру. Ми балансуємо на межі популізму, особливо в рік виборів, і необхідністю проводити серйозні зміни, які досить часто є болючими і достатньо непопулярними, але потрібні заради розвитку», - підкреслив Валерій Коровій.

Голова Вінницької ОДА закликав керівників територіальних громад та головів РДА активніше працювати в плані децентралізації. Адже процес об’єднання територіальних громад буде завершений. Він не зворотній, тим більше що у законодавстві планують забрати слово «добровільне» об’єднання.

Новини Вінниці / На Вінниччині почали готувати план перспективного розвитку територій на найближчі три рокиНовини Вінниці / На Вінниччині почали готувати план перспективного розвитку територій на найближчі три рокиНовини Вінниці / На Вінниччині почали готувати план перспективного розвитку територій на найближчі три рокиНовини Вінниці / На Вінниччині почали готувати план перспективного розвитку територій на найближчі три роки