На Вінниччині почали будувати зерновий елеватор. Новий потужний інвестиційний проект коштуватиме 12 млн доларів

Новини Вінниці / На Вінниччині почали будувати зерновий елеватор. Новий потужний інвестиційний проект коштуватиме 12 млн доларів

На Вінниччині у селі Махаринці Козятинського району почали зводити потужний елеваторний комплекс. Сьогодні, 3 жовтня, офіційно дали старт будівництву – забили першу палю(сваю). Елеватор , який належатиме компанії ТОВ «ВІНН-АГРО-Експорт» коштуватиме 12 мільйонів доларів США, принаймні стільки планують інвестувати його власники.

На Вінниччині у селі Махаринці Козятинського району почали зводити потужний елеваторний комплекс. Сьогодні, 3 жовтня, офіційно дали старт будівництву – забили першу палю (сваю). Елеватор, який належатиме компанії ТОВ «ВІНН-АГРО-Експорт» коштуватиме 12 мільйонів доларів США, принаймні стільки планують інвестувати його власники.

Це буде сучасний високотехнологічний комплексом, який надаватиме повний спектр послуг з очищення, сушіння, зберігання та відвантаження зерна. На елеватор можна одночасно приймати зернові не тільки різних культур, але й різної вологості. За словами директора товариства Артема Колесника, підприємство, на якому працюватиме 120 робітників, зможе відвантажувати 55 вагонів за добу.

«Комплекс матиме можливість сушити до 2 тисяч тонн кукурудзи при вологості з 28% до 14%. При зменшенні вологості потужність сушки буде збільшуватися. Щодо потужності очистки, то вона становитиме до 9 тисяч тонн зерна на добу. Важливо, що побудувавши елеватор буде можливість відвантажувати 55 вагонів на добу, адже на підприємстві будуватимуть залізничну інфраструктуру, яка дасть можливість вантажити двома потоками 175 тонн в годину. А це конкурентна перевага перед підприємствами, які знаходяться поблизу», - зазначив Артем Колесник.

В подальшому тут планують будувати сучасну лабораторію з визначення хімічного та біологічного складу зерна та майданчик для тимчасового перебування транспорту, де буде майстерня для обслуговування автопарку.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, який взяв участь в офіційному старті будівництва, на Вінниччині таких потужних елеваторних комплексів є лише два.

«Не випадково для будівництво даного комплексу вибрано село Махаринці. Північ Вінницької області страждала за відсутності потужного елеватора, де можна зберігати зерно. Фактично це буде величезною допомогою аграріям Козятинського району. Мені подобається розуміння місцевих аграріїв необхідності підвищення орендної плати за паї. За останніх три місяці ми бачимо, що вона по Козятинському району в середньому доходить до 10, 5%... Це приємно, адже це ті кошти, які отримують місцеві мешканці за свою орендовану землю. Місцеві аграрії нарощують темпи виробництва сільськогосподарської продукції. Хочеться, щоб урожай наступного року зберігали на вашому елеваторі», - зазначив Андрій Гижко.

 

Новини Вінниці / На Вінниччині почали будувати зерновий елеватор. Новий потужний інвестиційний проект коштуватиме 12 млн доларівНовини Вінниці / На Вінниччині почали будувати зерновий елеватор. Новий потужний інвестиційний проект коштуватиме 12 млн доларівНовини Вінниці / На Вінниччині почали будувати зерновий елеватор. Новий потужний інвестиційний проект коштуватиме 12 млн доларівНовини Вінниці / На Вінниччині почали будувати зерновий елеватор. Новий потужний інвестиційний проект коштуватиме 12 млн доларів