На Вінниччині підприємство оштрафували за самовільний видобуток глини для виробництва цегли

Новини Вінниці / На Вінниччині підприємство оштрафували за самовільний видобуток глини для виробництва цегли

Понад 24 тисячі гривень збитків, нанесених державі внаслідок самовільного надрокористування, нарахували до відшкодування одному з підприємств у Жмеринському районі на Вінниччині. Як повідомляє Державна екологічна інспекції в області, в ході проведення планової перевірки виявлено, що це підприємство здійснювало користування надрами для видобування цегельної сировини (суглинку) в період зупинки дії спеціального дозволу на зазначений вид діяльності.

Понад 24 тисячі гривень збитків, нанесених державі внаслідок самовільного надрокористування, нарахували до відшкодування одному з підприємств у Жмеринському районі на Вінниччині. Як повідомляє Державна екологічна інспекції в області, в ході проведення планової перевірки виявлено, що це підприємство здійснювало користування надрами для видобування цегельної сировини (суглинку) в період зупинки дії спеціального дозволу на  зазначений вид діяльності.

«За вказане правопорушення керівника підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, а також підприємству пред’явлено претензію в сумі 24 370 гривень для добровільної сплати шкоди, нанесеної державі внаслідок самовільного надрокористування», - повідомляє Держекоінспекція у Вінницькій області.

Сергій Маламура

5 серпня, 2019