На Вінниччині підприємство два роки самовільно качало артезіанську воду. Екологи підрахували завдані збитки

Новини Вінниці / На Вінниччині підприємство два роки самовільно качало артезіанську воду. Екологи підрахували завдані збитки

Самовільно використовувати багатства надр – не можна. Це знає чи не кожен підприємець. Утім, дехто на закон просто не звертає уваги. Одне таке підприємство нещодавно виявили працівники державної екологічної інспекції.

дехто на закон просто не звертає уваги. Одне таке підприємство нещодавно виявили працівники державної екологічної інспекції.

Майже два роки підприємці незаконно качали воду з артезіанської свердловини у селі Ширмівка, що в Погребищенському районі. Крім того, використовували воду, як зазначають екологи, й з каптажних джерел у селах Махаринці та Сестринівка, що в Козятинському районі. Простими словами – опускали потужні насоси у глибокі криниці й викачували воду.

Як повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, використання води без дозволу завдало державі збитків на майже 22,5 тис. грн. Підприємство має можливість добровільно їх відшкодувати.

Юрій ЯРМОЩУК

Сергій Маламура

26 грудня, 2017