На Вінниччині перекриють дороги через можливе голосування земельного законопроєкту

Новини Вінниці / На Вінниччині перекриють дороги через можливе голосування земельного законопроєкту

У понеділок, 11 листопада, о 09:30 на головних автомагістралях розпочнуться масштабні акції протесту «Ні розпродажу України!». Попередньо відомо, що на Вінниччині блокуватимуть дороги на трьох ділянках – у Тульчинському, Козятинському районах, а також біля межи Вінницького і Немирівського.

У понеділок, 11 листопада, о 09:30 на головних автомагістралях розпочнуться масштабні акції протесту «Ні розпродажу України!». Попередньо відомо, що на Вінниччині блокуватимуть дороги на трьох ділянках – у Тульчинському, Козятинському районах, а також біля межи Вінницького і  Немирівського.  

Як зазначається на офіційному сайті Всеукраїнської Аграрної Ради, наступного тижня проєкт закону №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», яким відкривається ринок землі, включений до попереднього порядку денного роботи Верховної Ради.

«Остаточне рішення має бути прийнято саме в понеділок на черговому засіданні погоджувальної ради. Це означає, що влада планує прийняти даний законопроект до проведення парламентських слухань щодо земельної реформи, які призначені на 4 грудня 2019 року.

Все це відбувається, не зважаючи на численні звернення людей та рішення 15 обласних і 64 районних рад, акції протесту, під час яких аграрії, селяни, громадські активісти закликали президента, уряд та депутатів відкликати подані законопроєкти про ринок землі. Також влада ігнорує думки 82% громадян України, які, згідно даних соцопитувань, категорично проти продажу сільськогосподарських земель іноземцям», - зазначає пресслужба організації.

На знак протесту по різним регіонам влаштовуються акції протесту «Ні розпродажу України!». Їх учасники вимагатимуть відкликати обидва законопроєкти (№2178, №2178-10), оскільки вони спрямовані на повну олігархізацію аграрного сектору і тотальне знищення малого та середнього фермера.

«Аграрїї просять з розумінням поставитися до можливих незручностей у пересуванні автошляхами і врахувати інформацію про проведення мітингів при плануванні поїздок», - попереджають у прес-службі Всеукраїнської Аграрної Ради.

На Вінниччині попередньо планується перекривати дороги у трьох «точках» - відрізок траси М-12 у межи Вінницького та Немирівського районів, а також автодороги в районі Тульчина і дорогу Р-32 біля Козятину. Про місця відомо з інсайдерських джерел. Редакція надіслала запит до ВАР з цього приводу.