На Вінниччині оштрафували 45 браконьєрів

Новини Вінниці / На Вінниччині оштрафували 45 браконьєрів

У Вінницькій області рибаків неодноразово попереджали про заборону рибачтва у період нересту. Тому, порушників які всетаки вирішили виловлювали в цей період рибу затримали та притягнули до адмінвідповідальності.

У Вінницькій області рибалок неодноразово попереджали про заборону рибальства у період нересту. Тому тих, хто, все ж, пішов на порушення, притягнули до адмінвідповідальності.

Як повідомили в ГУНП Вінниччини, спільно з представниками Управління Державного агентства рибного господарства у Вінницькій області з початком проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Нерест» було виявлено 45 правопорушників, які займались незаконним виловом риби.

Відомо, що профілактичні заходи проходять з метою припинення фактів браконьєрського вилову риби під час нересту. З початку кампанії було вилучено майже 50 кілограмів риби. Триватимуть заходи до 10 червня.

До адміністративної відповідальності за ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) в рамках проведених заходів було притягнуто 45 правопорушників. Вилучено майже 11 рибальських сіток, 8 хваток та 2 човни. Сума завданого збитку становить майже 11 000 гривень.   

Складено 2 протоколи за ч.1 ст. 88-1 КУпАП (продаж на ринках водних біоресурсів без належних документів). З незаконної реалізації вилучено 30 кг риби.