На Вінниччині орудують «чорні археологи» (ФОТО)

Новини Вінниці / На Вінниччині орудують «чорні археологи» (ФОТО)

«Чорні археологи» надалі шукають скарби, не побоюючись покарання. Нещодавно їх «сліди» були виявлені у Бершадському районі.

«Чорні археологи» надалі шукають скарби, не побоюючись покарання. Нещодавно їх «сліди» були виявлені у Бершадському районі. Схоже, що там невідомі планували чи, можливо, навіть пограбували пам'ятку археології. 

У загальнодоступній групі «Пам'ятки культурної спадщини Вінниччини» у Facebook з'явилися фотографії, які свідчать, що хтось, певно, шукав старовинні цінності, що лежать у подільській землі з давніх часів. 

Їх оприлюднив Михайло Потупчик – завідувач сектору охорони культурної спадщини управління культури і мистецтв Вінницької обласної державної адміністрації.

«Під час інвентаризації пам'яток у Бершадському районі Вінницької області співробітниками Вінницького обласного краєзнавчого музею виявлено факт пошкодження пам'яток археології - курганів з метою пограбунку біля села Бирлівка Бершадського району Вінницької області. Готується подання в поліцію по факту кримінального злочину відповідно до ст. 298 ККУ», – зазначив М. Потупчик.

Як повідомляв NaПарижі, у Вінницькому обласному краєзнавчому музею відкрилася виставка «Викрадачі минулого. Врятовані та знищені пам’ятки археології». Експозиція складається з унікальних старовинних речей, які назавжди «замовкли» для науковців, оскільки з різних причин були вирвані з історичного контексту. 
 

Юрій Ярмощук

10 грудня, 2018