На Вінниччині оновлюють парк – «чистять» старі дерева, саджають нові

Новини Вінниці / На Вінниччині оновлюють парк – «чистять» старі дерева, саджають нові

«Вінницялісозахист» дав дозвіл на чистку парку у Жмеринці. Вінницькі екологи визнали аварійними 160 дерев, дозвіл на «обрізання» давав міськвиконком. «Чистки» розпочались ще влітку, на осінь в парку посадили нові дерева, озеленення планують продовжити навесні.

«Вінницялісозахист» дав дозвіл на чистку парку у Жмеринці. Вінницькі екологи визнали аварійними 160 дерев, дозвіл на «обрізання» надав виконком міськради. «Чистки» розпочались ще влітку, на осінь в парку посадили нові дерева, озеленення планують продовжити навесні.

Про це повідомляє Жмеринка.City. Ще влітку цього року та на початку осені директор міського парку культури та відпочинку Віктор Дуфенюк наголошував, що через існуючі хвороби ялин можуть постраждати інші здорові дерева, а під час негоди дерева падають і становлять загрозу.

«Ці дерева пусті всередині, їх поїдають шкідники, і ми нічим не можемо завадити, хвороба розходиться на інші насадження, тому є підстава обрізати сухі та аварійні дерева», - розповів директор парку Віктор Дуфенюк.

На підставі висновків екологів рішення про зрізання дерев прийняли під час засідання виконкому, а разом з тим зобов’язали комунальників забезпечити висадження молодих дерев. Одна акція вже успішно пройшла на початку осені, інші планують організувати весною.

Зрізану деревину використовують для реконструкції «інфраструктури» парку - виготовляють дошки для нових лав на стадіоні, ремонтують дах в спортивній залі.