На Вінниччині офіційно зняли заборону на вилов раків

Новини Вінниці / На Вінниччині офіційно зняли заборону на вилов раків

По Вінницькій області на період линьки раків, тобто з 10 серпня по 10 вересня, ловити раків було забороненою Однак, рибоохоронним патрулем Вінниччини  було зафіксовано 17 випадків правопорушення щодо їх незаконного вилову на загальну суму завданих збитків - 3 264 грн. Однак, навіть в період офіційного дозволу на вилов також існують і обмеження. 

По Вінницькій області на період линьки раків, тобто з 10 серпня по 10 вересня, ловити раків було заборонено. Однак, рибоохоронним патрулем Вінниччини  було зафіксовано 17 випадків правопорушення щодо їх незаконного вилову на загальну суму завданих збитків - 3 264 грн. 

Як повідомили у Вінницькому рибоохоронному патрулі, 10 вересня офіційно закінчилась заборона на вилов раків у водоймах області. Однак, фахівці нагадують, що не варто забувати про «Правила любительського і спортивного рибальства», за якими діє обмеження на вилов раків.

Мінімальний розмір виловленого рака повинен бути не менше 10 см. За одну добу перебування на водоймі загального користування людині дозволено впіймати 30 раків. При цьому, вилов можна проводити ручним збиранням, раколовкою-«хапкою» діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінням з приманкою і рогаткою – «розщепом». Використовувати можна не більше п’яти снастей на ловця. Забороняється лов раків у темну пору доби із застосуванням підсвічування.

До любителів порушувати правила будуть застосовуватись штрафні санкції у розмірі від 34 до 680 грн, відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн за кожного незаконно виловленого рака.

Управління Державного агентства рибного господарства у Вінницькій області закликає не нехтувати даними правилами! У разі виявлення порушення – прохання оперативно повідомляти про це за номерами телефону «гарячої лінії» патруля: (068) 018-37-52 або (073) 004-86-06.

Ірина Заіковата

12 вересня, 2019