На Вінниччині обрахують тварин й з’ясують їх «адреси»

Новини Вінниці / На Вінниччині обрахують тварин й з’ясують їх «адреси»

У нашій області обраховуватимуть диких тварин. Такий «перепис» проводиться щороку після завершення сезону полювання. Здійснюватимуть його фахівці лісового господарства спільно з екологами, представниками Товариства мисливців та рибалок Вінниччини, департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА.

У нашій області мають облікувати диких тварин. Такий «перепис» проводиться щороку після завершення сезону полювання. Здійснюватимуть його фахівці Державного ГУ лісового господарства спільно з екологами, представниками Товариства мисливців та рибалок Вінниччини, департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА.

Існують спеціальні методи обрахунку зубрів, кабанів, косуль, лисиць, зайців та інших, так би мовити, представників фауни. За ними, зокрема, стежитимуть на майданчиках, де їх взимку підгодовують. Підраховуватимуть й залишені ними сліди на снігу. А ще – опитуватимуть мешканців сіл й селищ.

Під час «перепису» з’ясовується не лише кількість, а й шляхи міграції та місця «компактного» проживання тварин. А за його результатами – визначаються норми відстрілу на наступний мисливській сезон чи види дичини, на яку буде заборонено полювати.

Юрій ЯРМОЩУК