На Вінниччині обікрали ще одну базову станцію мобільного зв'язку

Новини Вінниці / На Вінниччині обікрали ще одну базову станцію мобільного зв'язку

Базові станції мобільного зв'язку викликають неабиякий інтерес у зловмисників – через те, що встановлене там обладнання коштує десятки, а то й сотні тисяч гривен.

Базові станції мобільного зв'язку викликають неабиякий інтерес у зловмисників – через те, що встановлене там обладнання коштує десятки, а то й сотні тисяч гривен.
Час од часу до розташованих у малолюдних місцях вишок навідуються крадії.

Нещодавно правоохоронці Вінниччини упіймали трьох зловмисників, яких підозрюють у крадіжці обладнання з вишки. Автомобіль Volkswagen, у якому вони їхали, зупинили у Томашпільському районі. У багажнику лежали 8 акумуляторів з базової станції зв'язку.

Упійманим 22, 27 та 38 років. Старший з них мав судимість за крадіжку, й нині є фігурантом судової справи, що стосується «розукомплектування» вишок стільникового зв'язку. Утім, під варту його не взяли, що, певно, й дозволило йому надалі заробляти у такий спосіб.
Мав проблеми із законом й 27-річний учасник цієї «команди» – раніше підробляв документи та побив одного чоловіка. 

Нині слідчі з'ясовують, чи не ці троє обікрали ще десять аналогічних вишок на території Вінницької області.

«Усім трьом затриманим оголошено про підозру у вчиненні крадіжки відповідно до ч.3 ст.185 КК України (крадіжка) на суму понад 130 тисяч гривень. Такий злочин карається ув’язненням терміном до шести років. Слідство звернулось з клопотанням до суду про обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту», – зазначили у відділі комунікації поліції Вінниччини.


 

Юрій Ярмощук

11 грудня, 2018