На Вінниччині незабаром планують запустити найсучаснішу роботизовану ферму (ФОТО)

Новини Вінниці / На Вінниччині незабаром планують запустити найсучаснішу роботизовану ферму (ФОТО)

У Вінниці підходять до завершення роботи по будівництву сучасної ферми на 140 голів ВРХ. Відомо, що будівництво проходило за найвищими європейськими стандартами, що дозволить мінімізувати вплив людини, а отже, отримувати молоко високої якості.

На Вінниччині підходять до завершення роботи по будівництву сучасної ферми на 140 голів великої рогатої худоби. Будівництво відповідало найвищим європейським стандартам, що дозволило мінімізувати вплив людини, а отже, отримувати молоко високої якості. На самій фермі у Чечельницькому районі запевняють, що використовуватимуть обладанання, якого ще на бачили у Східній Європі. 

Як повідомив співзасновник ТОВ Villa Milk, директор агрофірми «України – О» Михайло Федчишен, нова ферма буде оснащена роботизованою системою компанії «ДеЛаваль» VMS™ V300. Наразі вона не має аналогів не лише в Україні, а й на пострадянському просторі.

Планують запустити ферму на повну потужність вже навесні 2020 року. Наразі завершуються будівельні роботи і триває встановлення надсучасного обладнання.

«Вибір роботизованого доїння для молочної ферми був зроблений з багатьох причин. По перше, це висока якість молока, по-друге, зведення до мінімуму людського фактору, – відзначає Михайло Федчишен. – Усе це в комплексі поліпшить і полегшить процес доїння. Ми зможемо досягти більшого і менше залежати від примх ринку праці в майбутньому. А головне – якнайкраще піклуватися про добробут тварин, забезпечивши безпеку і якість молочних продуктів від ТМ Villa Milk» - каже Михайло Федчишен.

Робот-дояр DeLaval VMS™ V300 обладнаний системою DeLaval InControl, новим інтерфейсом користувача з віддаленим доступом до інформації та контролем. Тобто фіксується величезна кількість даних за кожне доїння, від кожної корови. Робот обробляє їх, аналізує і передає у вигляді простих візуальних звітів. Отже, сучасна технологія роботизованої ферми забезпечує рівномірне, швидке та точне підключення та природній процес доїння.

Нагадаємо, що зараз на фермі компанії утримується 230 дійних корів, молоко від яких одразу потрапляє на переробний комплекс Villa Milk. Час від доїння до переробки – менше години. Відстань від ферми до молокопереробного заводу – 60 метрів. Компанія Villa Milk виготовляє високоякісне молоко, кефір, ряжанку, масло, йогурти, масло та м’які сири. Нещодавно випустила новинку «Молоко до кави», яке збагачене додатковими молочними білками для розкриття кавового напою.

Новини Вінниці / На Вінниччині незабаром планують запустити найсучаснішу роботизовану ферму (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині незабаром планують запустити найсучаснішу роботизовану ферму (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині незабаром планують запустити найсучаснішу роботизовану ферму (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині незабаром планують запустити найсучаснішу роботизовану ферму (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині незабаром планують запустити найсучаснішу роботизовану ферму (ФОТО)
Ірина Заіковата

11 грудня, 2019