На Вінниччині невідомі «лісоруби» вже знищили понад півсотні дерев, екоінспектори підрахували збитки

Новини Вінниці / На Вінниччині невідомі «лісоруби» вже знищили понад півсотні дерев, екоінспектори підрахували збитки

Неподалік містечка Липовець на Вінниччині невідомі «лісоруби» зрізали 63 дерева різного діаметру. Зробили це незаконно, чиїх це рук справа – з’ясовуватимуть правоохоронці. А працівники державної екологічної інспекції вже підрахували суму збитків, спричинених довкіллю цими спритниками.

Неподалік містечка Липовець на Вінниччині невідомі «лісоруби» зрізали 63 дерева різного діаметру. Зробили це незаконно, чиїх це рук справа – з’ясовуватимуть правоохоронці. А працівники державної екологічної інспекції вже підрахували суму збитків, спричинених довкіллю цими спритниками. Коли ж їх упіймають, то змусять заплатити, добровільно чи через суд, понад 74 тис. грн. Поки невідомо, для чого вони це робили – щоб продати деревину чи чогось іншого.

«Так як на місці встановити осіб, що здійснили правопорушення, не вдалося, Інспекцією направлено матеріали справи до Липовецького відділу поліції ГУНП у Вінницькій області для реєстрації заяви про кримінальне правопорушення, внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення, реєстрації кримінального провадження, проведення досудового розслідування щодо встановлення осіб, причетних до незаконної рубки», – зазначає прес-служба Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.


 

Юрій Ярмощук

9 серпня, 2018