На Вінниччині недостатньо засобів виміру та місць для денного відстою вантажівок (ВІДЕО)

Новини Вінниці / На Вінниччині недостатньо засобів виміру та місць для денного відстою вантажівок (ВІДЕО)

На Вінниччині під час спеки обмежений рух вантажівок. Рухатись автошляхами в денну пору доби, коли температура повітря перевищує 28 градусів важковаговикам, масою в понад 24 тони, заборонено. Чи дотримуються обмежень водії фур, і чи переживе літню спеку дорожнє покриття з’ясовували журналісти ТРК «Вінниччина».

На Вінниччині під час спеки обмежений рух вантажівок. Рухатись автошляхами в денну пору доби, коли температура повітря перевищує 28 градусів важковаговикам масою в понад 24 тони, заборонено. Чи дотримуються обмежень водії фур, і чи переживе літню спеку дорожнє покриття з’ясовували журналісти ТРК «Вінниччина».

Нині на дорогах працюють працівники Укртрансбезпеки, які здійснюють контроль за вагою фур за допомогою пересувного вагового комплексу. Однак штрафують лише тих? хто везе понад 40 тонн, а вантажівки, які мають 25-30 тонн їдуть далі. Інспектори відділу контролю кажуть в законодавстві не передбачено санкцій за таке порушення. До того ж в них немає технічної можливості здійснювати контроль щодо заборони проїзду фур у спеку.

Не можуть штрафувати водіїв-порушників і патрульні поліцейські. Копи кажуть, що в їх службі відсутні вагові комплекси, сертифіковані термометри. Крім того, в області недостатньо місць для денного відстою вантажівок у спеку.