На Вінниччині не перестають горіти сухостої

Новини Вінниці / На Вінниччині не перестають горіти сухостої

І знову горить трава. Не дивлячись на численні заборони та штрафні санкції, вінничани продовжують підпалювати суху рослинність. Так сталось і вчора, у Бершадському районі.

І знову на Вінниччині горить трава. Не дивлячись на численні заборони та штрафні санкції, вінничани продовжують підпалювати суху рослинність. Так сталось і вчора у Бершадському районі.

Як повідомили в ДСНС у Вінницькій області, 29 травня о 19:40 надійшло повідомлення, що за межами села П'ятківка Бершадського району горить суха трава. Коли рятувальники прибули на місце події, то встановили, що вогонь встиг охопити суху рослинність на площі 80 кв.м.

Вже о 20:23 бійцям ДПРЧ-16 пожежу вдалось локалізувати, а о 20:30 ліквідувати. Відомо, що боролись зі стихією 4 чоловіки особового складу та один спецавтомобіль. Ймовірною причиною займання вважається необережність з вогнем невсталеної особи.

Шановні громадяни!

Служба порятунку закликає вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Пам'ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню.

Під час відпочинку на природі, необхідно пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров'ю.

Ірина Заіковата

30 травня, 2019