На Вінниччині «накрили» інтернет-магазин по торгівлі наркотиками

Новини Вінниці / На Вінниччині «накрили» інтернет-магазин по торгівлі наркотиками

Після серії дрібних затримань дилерів, які робили «закладки» з наркотиками, а клієнтів знаходили через мережу, вінницькі «наркоборці» викрили двох молодих людей, які у місті Бар через інтернент-магазин у мобільному додатку Telegram розповсюджували наркотичні засоби.

Після серії дрібних затримань дилерів, які робили «закладки» з наркотиками, а клієнтів знаходили через мережу, вінницькі «наркоборці» викрили двох молодих людей, які у місті Бар через інтернент-магазин у мобільному додатку Telegram розповсюджували наркотичні засоби.

За інформацією відділу комунікацій ГУНП у Вінницькій області, через мобільний додаток правопорушники отримували замовлення та через «закладки» розповсюджували амфетамін та канабіс.

За словами начальника управління протидії наркозлочинності ГУ Нацполіції у Вінницькій області Віталія Стахова, злочинну діяльність цього дуету правоохоронці документували протягом півроку та зробили декілька оперативних закупівель. А 5 липня під час чергового продажу наркотичних засобів зловмисники були затримані.

Ними виявились 18 та 19-річні жителі райцентру. Обшук допоміг знайти у помешканнях містян 26 згортків з амфетаміном, підготовлених для «закладок», електронні ваги та пакетики для фасування. 

Молоді барчани зізналися, що наркотики купували через Інтернет. Вдома вони лише фасували речовини по 0,5-1 г та перепродували за вищою ціною. Наразі поліція встановлює джерло надходження наркотиків.

Хлопці затримані у процесуальному порядку. Їх підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), що передбачає до 10 років позбавлення волі.

Макс Мельник

6 липня, 2019