На Вінниччині нахабні крадії «полюють» за ВАЗами

Новини Вінниці / На Вінниччині нахабні крадії «полюють» за ВАЗами

Останніми днями на Вінниччині зафіксовано кілька угонів автомобілів. В обох випадках зловмисники викрадали старенькі ВАЗи. Чому спокусилися на дешеві автівки, а не на якийсь крутий позашляховик, – невідомо. Однак вартість поцупленого автомобіля, певно, не пом'якшить передбачене законом покарання, що їх чекає. Зокрема, у Крижополі двоє молодиків віком 17 та 18 років поцупили «ВАЗ-21043», який господар залишив біля воріт свого обійстя. Крадії діяли нахабно: зламали двері автівки й проникли в салон, коли ж не змогли завести двигун, то причепили ВАЗ тросом до своєї автівки та відбуксирували його за межі містечка.

Останніми днями на Вінниччині зафіксовано кілька угонів автомобілів. В обох випадках зловмисники викрадали старенькі ВАЗи. Чому спокусилися на дешеві автівки, а не на якийсь крутий позашляховик, – невідомо. Однак вартість поцупленого автомобіля, певно, не пом'якшить передбачене законом покарання, що їх чекає.

Зокрема, у Крижополі двоє молодиків віком 17 та 18 років поцупили «ВАЗ-21043», який господар залишив біля воріт свого обійстя. Крадії діяли нахабно: зламали двері автівки й проникли в салон, коли ж не змогли завести двигун, то причепили ВАЗ тросом до своєї автівки та відбуксирували його за межі містечка. Там спокійно зламали замок запалювання та вирішили перегнати викрадений легковик у «тихе місце», затим продати на запчастини. Утім, втілити в життя задум їм не вдалося. Коли переганяли, то несподівано врізалися в дерево...

Схожа пригода трапилася у селищі Чернівці. У тамтешньої 40-річної мешканки теж з під воріт поцупили ВАЗ. Необачна господарка залишила у замку запалювання ключі. Цим скористався раніше судимий 22-річний мешканець села Моївка. Він був на підпитку й, побачивши «чотириколісну легку здобич», сів за руль, завів двигун й поїхав. Швидко зникнути йому не вдалося – через те, що раптом пробив колесо. У момент вимушеної зупинки один місцевий житель звернув увагу, що біля автомобіля його знайомої знаходиться невідомий підозрілий молодик. Пильний селянин зателефонував до поліції. Крадія затримали.

Як повідомив відділ комунікації обласної поліції, кримінальні провадження відкрито за ч.2 ст.289  Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Автокрадіям «світить» до 8 років позбавлення волі.
 

Юрій Ярмощук

6 червня, 2018