На Вінниччині на кір цьогоріч захворіли 22 вагітних

Новини Вінниці / На Вінниччині на кір цьогоріч захворіли 22 вагітних

На Вінниччині, як і загалом по Україні кір відправляє на лікарняні ліжка людей. З початку року в області захворіло 1661 вінничанина, з яких дітей – 1029. Так, лише за останній тиждень офіційно зареєстровано 223 хворих на цю інфекцію. Як зазначила заступник директора департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Надія Марусяк 77% хворих – взагалі не щеплені громадяни та ті, які пропустили чергову ревакцинацію за віком. Це при тому, що вакцинація залишається єдиним засобом профілактики недуги.

На Вінниччині, як і загалом по Україні, кір відправляє на лікарняні ліжка людей. З початку року в області захворіло 1661 вінничанина, з яких дітей – 1029. Так, лише за останній тиждень офіційно зареєстровано 223 хворих на цю інфекцію. Як зазначила заступник директора департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Надія Марусяк, 77% хворих – взагалі не щеплені громадяни та ті, які пропустили чергову ревакцинацію за віком. Це при тому, що вакцинація залишається єдиним засобом профілактики недуги.

До того ж в регіоні на сьогодні достатньо (25 тисяч доз) вакцини.

«Коли ми проаналізували ситуацію, то зрозуміли, що років 20 тому мали негарну тенденцію, адже 60-70 % пацієнтів масово відмовлялися від щеплення. Сьогодні ми пожинаємо плоди. Востаннє кір "бушував" в області 10 років тому і зараз ми помічаємо чергову хвилю, бо захворювання має циклічний характер. Спалахи хвороби відбувалися і в школах, і в дитсадках, і у вишах – медичному  і технічному. Також захворіли 22 вагітні, які народили 3 немовлят, які також захворіли на кір. На сьогодні стан їх стабільний, вони перехворіли у неважкій формі. Немовлята також у задовільному стані», - зазначила Надія Марусяк.

Посадовець також  зазначила, що у цьому епідсезоні очікуємо на циркуляцію трьох вірусів грипу A(H1N1) (Мічіган), A (H3N2) (Сінгапур) та вірус B (Колорадо). На сьогодні на Вінниччині не виявлено жодного випадку захворювання на грип.