На Вінниччині місця зберігання пестицидів почали позначати спеціальними знаками

Новини Вінниці / На Вінниччині місця зберігання пестицидів почали позначати спеціальними знаками

На сьогодні всі пестициди в області вже перезатарені, вони знаходяться у спеціальній тарі, що запобігає їхньому просоченню в грунт. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко під час колегії Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА.

На сьогодні всі пестициди в області вже перезатарені, вони знаходяться у спеціальній тарі, що запобігає їхньому просоченню в грунт. Про це повідомив перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко під час колегії департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА.

Крім того, Вінниччина - перша область України, яка розміщує знаки безпеки і захисту здоров'я у всіх місцях складування непридатних хімічних засобів захисту рослин.

«У 2018 році за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виготовлено знаки безпеки для всіх місць тимчасового складування непридатних ХЗЗР на території Вінницької області. Знаки виготовлено з полімер-піщаних матеріалів, аби запобігти актам вандалізму з метою здачі їх на металобрухт. Сьогодні представники районів області отримали такі знаки для подальшого їх встановлення у відповідних місцях», –  заначив  Андрій Гижко.

Як повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, присутній на засіданні колегії експерт Всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА-86» Олександр Посмітний зауважив, що Вінницька область є лідером у проведенні інвентаризації непридатних пестицидів та агрохімікатів, і очікується, що вона перша буде готова до їх остаточного знищення.

На фото: встановлення знаків безпеки на складі, в якому зберігаються непридатні хімічні засоби захисту рослин (ХЗРР), смт Браїлів, Вінницька область.

Для довідки: Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА тривалий час у співпраці з аварійно-рятувальним загоном головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Вінницькій області працює у напрямку безпечного зберігання непридатних пестицидів.Протягом 2008-2014 років за рахунок коштів державного, обласного та місцевих бюджетів із складів області вивезено на знищення 1258,488 тонн (плюс із Джуринського отрутомогильника – понад 1тис. тонн). Протягом 2013-2017 років з метою уточнення кількості та безпечного зберігання перезатарено понад 700 тонн непридатних ХЗЗР.

 

Новини Вінниці / На Вінниччині місця зберігання пестицидів почали позначати спеціальними знакамиНовини Вінниці / На Вінниччині місця зберігання пестицидів почали позначати спеціальними знакамиНовини Вінниці / На Вінниччині місця зберігання пестицидів почали позначати спеціальними знакамиНовини Вінниці / На Вінниччині місця зберігання пестицидів почали позначати спеціальними знаками
Саша Григоровська

2 листопада, 2018