На Вінниччині медикам та освітянам вручили ключі від службових квартир. Після 15 років роботи помешкання перейде у їх власність

Новини Вінниці / На Вінниччині медикам та освітянам вручили ключі від службових квартир. Після 15 років роботи помешкання перейде у їх власність

У Ямполі, що на Вінниччині, здано в експлуатацію багатоквартирний будинок, який зводили за програмою «доступне житло». Ключі від нових осель отримали молоді спеціалісти, які живуть і працюють у місті. Зокрема, п'ять квартир надано як службове житло родинам медиків, стільки ж отримали сім'ї освітян. Ще 2 квартири передано власникам, на умовах довгострокового пільгового кредиту на 15 років під 3% річних.

У Ямполі, що на Вінниччині, здано в експлуатацію багатоквартирний будинок, який зводили за програмою «доступне житло». Ключі від нових осель отримали молоді спеціалісти, які живуть і працюють у місті. Зокрема, п'ять квартир надано як службове житло родинам медиків, стільки ж отримали сім'ї освітян. Ще 2 квартири передано власникам, на умовах довгострокового пільгового кредиту на 15 років під 3% річних.

Доречі, палі під будівництво 5-ти поверхового будинку були забиті ще 30 років тому. Однак тоді роботи були «заморожені» - каже Володимир Бабошин - голова обласного фонду сприяння інвестиціям та будівництву, який і виступав замовником будівництва даного житла.

Проектанти після обстеження дали добро на будівництво багатоповерхового будинку. Тож у 2013-2014 роках було збудовано фундамент.

«Але будівництво припинилось через брак фінансування. Два роки тому керівництво ОДА повернулось до питання будівництва доступного житла для населення, і нам сприяли у його відновленні. Фактично, в області було виділено 14 ділянок, і кожного року, за сприяння облдержадміністрації, здаємо по 2-3 будинки. Минулого року здано будинки в Томашполі, Погребищі, Мурованих Курилівцях, а зараз – в Ямполі. Загалом у будинку 12 квартир, 10 з яких місцева влада виділяє для молодих спеціалістів, медиків та освітян, як службові квартири і вони сплачуватимуть лише комунальні платежі. Крім того, прийнято рішення про безкоштовну передачу цих квартир у власність, в разі, якщо фахівці відпрацюють на державу 15 років. Ще 2 квартири передано власникам на умовах довгострокового пільгового кредиту на 15 років під 3% річних», - уточнив Володимир Бабошин.

Ключі від квартир у новозбудованому будинку вручив власникам голова облдержадміністрації Валерій Коровій. Посадовець наголосив, що подібні проекти реалізовуватимуться в області і надалі, адже сприяння в отриманні власного житла є суттєвим стимулом як для молодих фахівців, так і для молоді в цілому.

«Сьогодні маємо честь привітати всіх тих, хто вперше увійде у власні нові квартири. Насправді, надзвичайно важливо – мати своє родинне гніздечко, де зростатимуть діти. Хочу сказати, що в 2014 році важко було уявити, що ми будемо будувати і розвивати наш регіон, адже перед нами стояли виклики зовсім іншого характеру, особливо тут, поруч із Придністров’ям. Враховуючи ризики, ми укріпили кордон, збудували 30 км протитанкового рову за для гарантування безпеки людям, які проживають у прикордонних районах. Сьогодні ми бачимо, як змінюються громади, як вони розвиваються завдяки великому фінансовому ресурсу, який їм передано. І цей потужний поштовх сприяє суттєвим змінам, приходить нова генерація ініціативних людей, які прагнуть розбудовувати і розвивати території», - зазначив Валерій Коровій.

Загалом будівництво багатоквартирного будинку у Ямполі обійшлося в 10130,0 тис. грн. З районного бюджету виділено – 6000,0 тис. грн., кошти КО «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» – 3730,0 тис. грн, ще 400,0 тис. грн - це власні гроші фізичних осіб.

За інформацією Вінницької ОДА.

Новини Вінниці / На Вінниччині медикам та освітянам вручили ключі від службових квартир. Після 15 років роботи помешкання перейде у їх власністьНовини Вінниці / На Вінниччині медикам та освітянам вручили ключі від службових квартир. Після 15 років роботи помешкання перейде у їх власністьНовини Вінниці / На Вінниччині медикам та освітянам вручили ключі від службових квартир. Після 15 років роботи помешкання перейде у їх власність