На Вінниччині лікарі вінницького онкоцентру започаткував виїзні обстеження на районах

Новини Вінниці / На Вінниччині лікарі вінницького онкоцентру започаткував виїзні обстеження на районах

Цьогоріч у Подільському регіональному центрі онкології відкрили мамологічне відділення. Весною воно офіційно розпочало працювати, аби зробити діагностику доступною для вінничанок лікарі нового відділення започаткували виїзди на райони Вінниччини. Насамперед обстежують жінок, які знаходяться у групі ризику щодо захворювання на рак молочної залози. Про це йдеться у відео сюжеті телеканалу «ВІНТЕРА».

 Цьогоріч у Подільському регіональному центрі онкології відкрили мамологічне відділення. Весною воно офіційно розпочало працювати, аби зробити діагностику доступною для вінничанок - лікарі нового відділення започаткували виїзди у райони Вінниччини. Насамперед обстежують жінок, які знаходяться у групі ризику щодо захворювання на рак молочної залози. Про це йдеться у відеосюжеті телеканалу «ВІНТЕРА».

З наближення діагностики лікарі онкоцентру мають надію, що буде менше запущених раків, недугу «ловитимуть» на ранніх стадіях. Так у хворих з’являється більше шансів одужати. За статистичними даними, близько 40 відсотків жінок звертаються до лікаря занадто пізно. В Україні рак молочної залози першої та другої стадії діагностується в 75% випадків, на Вінниччині ситуація краща, хворобу на такому етапі діагностують у 95%.

«У Вінницькій області щорічно реєструється майже 600 хворих на рак молочної залози. Ще 15 тисяч перебувають на обліку з приводу доброякісної патології. Наше завдання вчасно виявити хворобу, на початкових стадіях. Не потрібно відкладати візити до лікаря та нехтувати профілактичними оглядами», - зазначив заввідділенням пухлин грудної залози ПРЦО Олексій Біктіміров.

Лікарі вінницького онкоцентру провели виїзні обстеження у Хмільнику, Калинівці та Могилів-Подільському.До кінця року планують відвідати усі райони області.

«Під час таких виїзних засідань серед оглянутих жінок в середньому виявляється до 20 осіб, які потребують оперативного втручання з доброякісною патології, і у 2-3 хворих діагностуємо рак молочної залози», - розповів Олексій Біктіміров.