На Вінниччині хворих на кір більшає, а на грип меншає

Новини Вінниці / На Вінниччині хворих на кір більшає, а на грип меншає

За тиждень по медичну допомогу з приводу ГРВІ та грипу звернулось 9138 мешканців Вінниччини, переважна більшість хворих – це діти. Майже 346 вінничан довелося госпіталізувати.

За тиждень по медичну допомогу з приводу  ГРВІ та грипу звернулось 9138  мешканців Вінниччини, переважна більшість хворих – це діти. Майже 346  вінничан довелося госпіталізувати.

У прес-службі Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України наголошують, що наразі Вінниччина не переступила епідпоріг, а захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції, в порівнянні із минулим тижнем, знизилась на 1,7 %.

Найбільше хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались в Бершадському, Жмеринському та Чечельницькому районах.

«З початку епідемічного сезону  у вірусологічній лабораторії ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України» методом  ПЛР  досліджено 31 зразок матеріалу, у 15 випадках було виділено вірус грипу типу А. Проведено 3 серологічних дослідження (парних сироваток) на грип та ГРВІ, отримано 1 позитивний результат на вірус грипу А H3N2», - розповіли у Вінницькому обласному лабораторному центрі МОЗ України.

Раніше, NaПарижі повідомляв, що на Вінниччині цього тижня захворюваність на кір зросла більше ніж на 40%.