На Вінниччині інвалідам безкоштовно видали ортопедичні вироби

Новини Вінниці / На Вінниччині інвалідам безкоштовно видали ортопедичні вироби

Спеціалісти Вінницького ортопедичного центру «Ортопедсервісцентр»  провели прийом осіб з інвалідністю та осіб з вадами опорно - рухового апарату в Томашполі,  що у Вінницькій області.

Спеціалісти Вінницького ортопедичного центру «Ортопедсервісцентр» провели прийом осіб з інвалідністю та осіб з вадами опорно-рухового апарату в Томашполі, що у Вінницькій області. Кожному другому з тих, хто завітав, вони видали готові вироби.

Про це повідомляють офіційні джерела. Під час прийому медики оглянули 18 осіб, дев‘ятеро пішли не з порожніми руками. Вони отримали ортопедичні вироби.

Зазначимо, що «Ортопедсервісцентр» виготовляє спеціальне взуття та такі засоби реабілітації, як ортези верхніх та нижніх кінцівок, ортопедичні устілки, бандажі, корсети, ортопедичні пояса. Що саме отримали інваліди, соцпрацівники не повідомляють, але запрошують людей з вадами опорно-рухового апарату звертатися за допомогою.

«Особи, які мають право на безоплатне забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, можуть звертатися до управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації для оформлення відповідних документів», - йдеться в інфомації.

Нагадаємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 року №321 «Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення, переліку таких засобів» (зі змінами та доповненнями) передбачено безкоштовне забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації, переліків таких засобів.

 

Новини Вінниці / На Вінниччині інвалідам безкоштовно видали ортопедичні виробиНовини Вінниці / На Вінниччині інвалідам безкоштовно видали ортопедичні виробиНовини Вінниці / На Вінниччині інвалідам безкоштовно видали ортопедичні вироби