На Вінниччині грип почав відступати, захворюваність знизилася серед дорослих і дітей

Новини Вінниці / На Вінниччині грип почав відступати, захворюваність знизилася серед дорослих і дітей

Минулого тижня 8776 мешканці Вінниччини звернулися за медичною допомогою через ГРВІ. Більша половина хворих – це діти. Про це повідомили в обласному лабораторному центрі МОЗ України. Водночас фахівці зазначають, що хворих поменшало, а рівень захворюваності на 21,2 % нижчою епідемічного порогового рівня.

Минулого тижня 8776 мешканців Вінниччини звернулися за медичною допомогою через ГРВІ. Більша половина хворих – це діти. Про це повідомили в обласному лабораторному центрі МОЗ України. Водночас фахівці зазначають, що хворих поменшало, а рівень захворюваності на 21,2% нижче епідемічного порогового рівня.

«Зниження захворюваності спостерігалось як серед дорослого населення, так і серед дитячого. Найбільші рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались в Бершадському, Жмеринському та Тиврівському районах. Впродовж тижня тимчасово було припинено навчання у дев’яти школах області: шість у – Хмільницькому районі, дві – Вінницькому та одна в Мурованокуриловецькому», - зазначили в лабораторному центрі.

З початку епідемічного сезону 2018-2019 років вірусологічною лабораторією ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України» виявлено  50 випадків вірус грипу типу А, в тому числі 30 - грипу А/H3N2.