На Вінниччині фермер незаконно користувався цінною земельною ділянкою, його чекає покарання

Новини Вінниці / На Вінниччині фермер незаконно користувався цінною земельною ділянкою, його чекає покарання

Один з фермерів зайняв понад 6 гектарів землі у Тростянецькому районі. Цією ділянкою він користувався минулого й цього року. Робити це далі йому завадили правоохоронці, оскільки ця земельна ділянка – історико-культурного призначення. На ній розташована пам’ятка археології місцевого значення – поселення Черняхівської культури ІІІ - ІV століть нашої ери. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження. Розслідування завершено, справу передали до суду. Фермеру інкримінують ч. 2 ст. 197-1 Кримінального кодексу України. Йому загрожує обмеження волі на 2 – 4 роки чи до 2 років позбавлення волі. Під час досудового розслідування фермер визнав свою вину та відшкодував 38 тис. грн збитків. Про це повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області.

Один з фермерів зайняв понад 6 гектарів землі у Тростянецькому районі. Цією ділянкою він користувався минулого й цього року. Робити це далі йому завадили правоохоронці, оскільки ця земельна ділянка – історико-культурного призначення. На ній розташована пам’ятка археології місцевого значення – поселення Черняхівської культури ІІІ - ІV століть нашої ери.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження. Розслідування завершено, справу передали до суду. Фермеру інкримінують ч. 2 ст. 197-1 Кримінального кодексу України. Йому загрожує обмеження волі на 2 – 4 роки чи до 2 років позбавлення волі.
Під час досудового розслідування фермер визнав свою вину та відшкодував 38 тис. грн збитків.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області.
 

Юрій Ярмощук

10 жовтня, 2018