На Вінниччині двоє селян потрапили під колеса тракторів, один – загинув

Новини Вінниці / На Вінниччині двоє селян потрапили під колеса тракторів, один – загинув

Останніми днями під колеса тракторів потрапили вже двоє мешканців Вінниччини. Позавчора у селі Яланець, що у Томашпільському районі, у полі загинув 47-річний місцевий житель. Сталося це так: 35-річний водій трактора виконував робоче завдання – косив люцерну. Він випадково наїхав на чоловіка, який міцно спав посеред поля.

Останніми днями під колеса тракторів потрапили вже двоє мешканців Вінниччини. Позавчора у селі Яланець, що у Томашпільському районі, у полі загинув 47-річний місцевий житель. Сталося це так: 35-річний водій трактора виконував робоче завдання – косив люцерну. Він випадково наїхав на чоловіка, який міцно спав посеред поля. Від отриманих важких травм селянин помер на місці. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого). Слідчі з'ясовують обставини загибелі селянина. Схоже на те, що загиблий вирішив у полі трохи перепочити, бо був п'яний. Тож швидше за все необачність й стала причиною його загибелі. Але про це можна буде стверджувати лише після завершення розслідування.

Інша пригода сталася 10 травня близько 10:00 неподалік Вінниці. На полі ТОВ «Аграна Фрут Лука», що біля села Лука-Мелешківська, під колеса трактора потрапив 45-річний робітник польової бригади. Він  залишився живий, однак отримав переломи кісток тазу. Як повідомила прес-служба управління Держпраці у Вінницькій області, цей трактор обробляв поле гербіцидами, приїхав на склад, щоб заправити обприскувач спеціальною рідиною. А коли здійснював маневр заднім ходом, то й наїхав на працівника. Причини цього нещасного випадку з'ясовуватиме спеціальна комісія фахівців Держпраці.
 

Юрій Ярмощук

14 травня, 2018