На Вінниччині до умовного терміну засуджено селянина, який давав гратися бойовими гранатами онукам

Новини Вінниці / На Вінниччині до умовного терміну засуджено селянина, який давав гратися бойовими гранатами онукам

Калинівським міськрайонним судом Вінницької області винесено вирок чоловіку, в якого у сейфі поруч із мисливської зброєю знайшли гранати. Хоча вони були під замком, інколи селянин дозволяв ними гратися онукам.

Калинівським міськрайонним судом Вінницької області винесено вирок чоловіку, в якого у сейфі поруч із мисливської зброєю знайшли гранати. Хоча вони були під замком, інколи селянин дозволяв ними гратися онукам.

Як зазначають у прес-службі прокуратури Вінницької області, вилучили гранати у людини 23 лютого 2019 року. Нібито випадково. Під час перевірки умов зберігання мисливської зброї у металевому сейфі у жителя села Кожухів Літинського району правоохоронці виявили та вилучили  60 бойових патронів калібру 7,62х39 мм., зразку 1943 року, призначених для стрільби з карабінів, автоматів і кулеметів конструкції Калашникова. Крім того, у чоловіка вилучено дві гранати РГД-5 та два підривачи для гранат.

Під час допитів селянин пояснив, що восени 2018 року він їздив у гості до Краматорська. Коли повертався додому, його зупинив на блокпосту військовослужбовець, якого раніше пригостив харчами. На знак подяки за гостинець військовослужбовець передав пакет. Лише доїхавши до Вінниччини чоловік дізнався вміст пакунку. Гранати він заховав у сейфі поруч з мисливською зброєю.

В поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За принципової позиції прокуратури, міськрайонний суд визнав жителя села Кожухів винним за незаконне придбання та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки.

Враховуючи те, що підсудний повністю визнав свою вину і щиро розкаявся у вчиненому, позитивно характеризується за місцем проживання, одружений, не знаходиться на обліку у лікарів психіатра та нарколога, пенсіонер, інвалід ІІІ групи, раніше не судимий, суд звільнив засудженого від відбування призначеного покарання з випробуванням іспитовим терміном на 1 рік.

В ході слідства з’ясувалося, що підозрюваний давав гратись "іграшками" зі сейфу своїм онукам.

Макс Мельник

11 червня, 2019