На Вінниччині для перших класів, які навчатимуться за стандартами НУШ, не вистачає парт

Новини Вінниці / На Вінниччині для перших класів, які навчатимуться за стандартами НУШ, не вистачає парт

До першого вересня залишилися лічені дні, а тому у навчальних закладах «кипить» робота по підготовці до нового навчального року. Тим більше, що цього річні першокласники почнуть навчатися за концепцією нової української школи. Новий стандарт має бути за новими партами. Однак із ними є проблеми, їх катастрофічно не вистачає.

До першого вересня залишилися лічені дні, а тому у школах «кипить» робота по підготовці до нового навчального року. Тим більше, що цьогорічні першокласники почнуть навчатися  за концепцією нової української школи. Новий стандарт має бути за новими партами. Однак із ними є проблеми, їх катастрофічно не вистачає. Їх просто виробники не встигають виготовити, тим більше, що все має бути лише через тендерні процедури, які також затягують процес.

Про дефіцит робочого місця для першокласників розповіли голові облдержадміністрації Валерію Коровію в Тульчинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1. Сьогодні, 7 серпня, очільник ОДА перевірив готовність освітніх закладів до навчання.

За словами Валерія Коровія, незалежно від того, де знаходиться школа, перші класи обов’язково повинні мати 8 навчальних осередків і не відрізнятися від таких, як у Києві, Вінниці, Тульчині чи у будь-якому селі. Крім того, обов’язковою умовою є відповідна підготовка всіх вчителів, які розпочнуть роботу з першокласниками.

«Результат освітньої реформи ми побачимо не скоро, але надзвичайно важливо крок за кроком рухатися вперед. Мають змінитися не лише матеріальна база, методика та підходи до організації навчального процесу. Головне – має змінитися світогляд вчителів, батьків, дітей і суспільства в цілому», - зазначив голова ОДА.

Цьогоріч на Вінниччині буде 1087 перших класів, на їх облаштування виділено з державного бюджету 45 млн. грн. Зокрема, в Тульчинській ОТГ на кожен перший клас, з урахуванням дотації, планують виділити до 90 тис. грн.