На Вінниччині десятки тисяч вірян та священиків відзначили 95-ту річницю Чуда на Іосафатовій Долині

Новини Вінниці / На Вінниччині десятки тисяч вірян та священиків відзначили 95-ту річницю Чуда на Іосафатовій Долині

На Вінниччині в Шаргородському районі відбувся  традиційний, щорічний хресний хід на Іосафатову долину, або як ще її називають «долину Хрестів». Цьогоріч він був приурочений  95 річниці Чуда на Іосафатовій долині. До паломництва долучилися десятки тисяч віруючих та представників духовенства, а також представники обласної та місцевої влади, зокрема голова облдержадміністрації Валерій Коровій, заступник очіотника ОДА Олександр Крученюк, депутати облради. Крім того, взяв участь в урочистих заходах директор Департаменту у справах релігій та національностей  Міністерства Культури України Андрій Юраш.

На Вінниччині в Шаргородському районі відбувся традиційний, щорічний хресний хід на Іосафатову Долину, або як ще її називають - «Долину Хрестів». Цьогоріч він був приурочений  95-річниці Чуда на Іосафатовій долині. До паломництва долучилися десятки тисяч віруючих та представників духовенства, а також представники обласної та місцевої влади, зокрема голова облдержадміністрації Валерій Коровій, заступник очіотника ОДА Олександр Крученюк і депутати облради. Крім того, взяв участь в урочистих заходах директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства Культури України Андрій Юраш.

Віряни традиційно пройшли Хресним ходом від с.Голинчинці Шаргородського району до Іосафатової Долини, де в кінці звершили спільну молитву.

«В рік, коли Україна урочисто святкує величний ювілей – 1030-річчя хрещення Київської Русі-України, Вінниччина має свій колорит цього свята, адже в цей рік ми відзначаємо 95 років Диву на Іосафатовій Долині. Ми живемо в непростий час -  час великих, великих роздумів і великих надій. Кожен із нас, несучи свій хрест, відчуває значну причетність до майбутнього нашої країни, до долі українського народу», - сказав Валерій Коровій.

За правопорядком та безпекою під час Хресної ходи до Йософатової долини у селі Голинчинці Шаргородського району стежили майже 100 працівників поліції та військовослужбовців Національної гвардії. За підрахунками правоохоронців у паломництві взяли участь майже 20 тисяч вірян.