На Вінниччині чоловіка після одужання посадять в ІТТ: кепська історія з викраданням "раритета" у Тульчині

Новини Вінниці / На Вінниччині чоловіка після одужання посадять в ІТТ: кепська історія з викраданням "раритета" у Тульчині

Після оперного фестивалю Тульчин почали порівнювати з відомими у світі містами. Можливо саме це призвело до того, що 45-річний чоловік викрав автівку у місцевої пенсіонерки, щоб «поганяти» райцентром, але спричинив ДТП. Коли «шумахера» догнали патрульні, він намагався переконати, що є власником авта. Інспектори здивував і вік, і стать водія, коли вони перевірили по базі машину…

Після оперного фестивалю Тульчин почали порівнювати з відомими у світі містами. Можливо саме це призвело до того, що 45-річний чоловік викрав автівку у місцевої пенсіонерки, щоб «поганяти» райцентром, але спричинив ДТП. Коли «шумахера» догнали патрульні, він намагався переконати, що є власником авта. Інспектори здивував і вік, і стать водія, коли вони перевірили машину по базі…

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, 18 червня під час несення служби співробітники групи реагування патрульної поліції помітили автомобіль «ВАЗ 2106», водій якого після зіткнення з «Фіатом» почав тікати з місця аварії. Коли вони наздогнали легковик, то попросили водія надати документи. Той відмовився, але запевнив, що є власником транспортного засобу.

Зазвичай такі "круті" авта не крадуть… Але правоохоронці вирішили перестрахуватися і перевірити по базі даних, кому належить раритет тольятинського автопрому. Зясувалося, що 64-річній жительці Тульчина.

Зв’язавшись з пенсіонеркою, патрульні дізналисясь, що її автомобіль кілька годин тому викрали біля місцевого кафе. Звісно, водія затримали. Правопорушником виявися 45-річний житель селища Кирнасівка. Раніше він притягувався до кримінальної відповідальності.

За словами затриманого, він йшов з лікарні на автовокзал, щоб повернутися додому у Кирнасівку. Дорогою помітив біля кафе запаркований «ВАЗ» з ключами у замку запалювання. Спокуса була сильнішою за чоловіка. І він взявся машиною доїхати додому, але без пригод не зміг навіть виїхати із райцентру.

І ще цікава деталь - в аварію викрадач машини потрапив раніше, ніж її власниця дізналась про викрадення. Про це жінку повідомили поліцейські.

Слідство розпочало кримінальне провадження за ч.1 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом), що передбачає до 5 років позбавлення волі.

Олег Верлан

19 червня, 2019