На Вінниччині чоловік зловив раків майже на мільйон

Новини Вінниці / На Вінниччині чоловік зловив раків майже на мільйон

У Вінницькому районі чоловік був спійманий при використанні заборонених методів лову, в результаті чого він здобув велику кількість раків та риби.

11 березня, під час проведення рейдової перевірки, інспекторами відділу державного екологічного нагляду тваринного світу та біоресурсів було виявлено незаконний вилов риби та раків у водоймі Південного Бугу поблизу села Колюхів у Вінницькому районі.

За інформацією Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, порушник використовував гумовий човен та заборонені методи лову для отримання риби плітка (12 екземплярів) та раків (254 екземпляри).

Загальна сума завданих збитків державі становить 865 тисяч 96 гривень.

Порушнику було вилучено гумовий човен та заборонені знаряддя лову, а також водних живих біоресурсів, які були незаконно виловлені ним.

Згідно з наказом Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Вінницькій області № 216 від 22.11.2023, будь-який лов річкових раків у Вінницькій області заборонено з 01 грудня 2023 по 30 червня 2024 року у зв'язку з природним відтворенням цих видів.

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області підкреслює важливість дотримання екологічних норм і правил, а також призначає відповідальність та покарання для тих, хто порушує закони, що стосуються охорони природи та біорізноманіття.

Михайло Білик

14 березня, 2024