На Вінниччині чоловік лопатою побив патрульного

Новини Вінниці / На Вінниччині чоловік лопатою побив патрульного

Під час святкувань 9 травня суттєвих правопорушень нібито не зареєстровано, але постраждали два патрульних. Одного з них ледь не вбили лопатою, а іншому пошкодили форму.

Під час святкувань 9 травня суттєвих правопорушень нібито не зареєстровано, але постраждали два патрульних. Одного з них ледь не вбили лопатою, а іншому пошкодили форму.

Наздоганяючи у Хмільницькому районі водія «ВАЗ-2106», який не зупинився на вимогу патрульних та почав тікати, екіпаж стикнувся з небезпекою. Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькому районі, як тільки 21-річний водій під’їхав до власного подвір’я, звідти вибіг його батько з лопатою. Немолода людина почала трощити автівку копів і навіть завдала ушкоджень патрульному. 

На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу. Відкрито кримінальне провадження за ст.345 КК України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків). Власнику лопати загрожує до 5 років позбавленням волі.

Випадок на Шаргородщині був трохи іншим. Під час документування поліцейськими порушення 37-річним водієм «Hyundai Тucson», який перебував п’яним за кермом, за нього «вписалися» друзі. Двоє знайомих водія почали погрожувати копам фізичною розправою, ображали, а потім зірвали з одягу одного патрульного нагрудний знак та відеореєстратор. Мабуть, це був прояв помсти.

Кримінальне провадження відкрито ч.2 ст.342 КК України «опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків», що передбачає до 2 років ув’язнення.

Олег Верлан

10 травня, 2018